Hamsi Tower Projesi ile Türkiye’nin gündemine oturan fakat bu projesini yerel yönetilerin onayından geçmediğini için uygulamayan Trabzon’un sayılı insaat mühendislerinden  Tarık Aydın, Karşıyaka’da Trabzon’da eşine az rastlanır bir projeye imza atıyor.  

Tarık Aydın bu kez hamsinin tamamını olmasa da, hamsinin kafasını binaların dizaynında kullanmayı ihmal etmedi. 

Aydın Residance projesi ile Trabzonlulara farklı bir yaşam alanı sunan Tarık Aydın’ın her projesinde olduğu gibi bu projesininde bir hikayesi var.
 Aydın Residence ince detaylarla Trabzon’u anlatan ultra lüks bir yapı. 61 plakayı burada unutmayan Tarık Ayın projesini 61 daireden oluşturdu. Trabzon ile özdeşleşen tek nokta tabi ki bu değil Trabzon şehrinin 3 giriş kapısı olan Doğu, batı ve Güney  girişleri düşünülerek projeyi 3 cepheli yapmış,Cephelerin de T harfini işleyerek projeyi oluşturmuştur.

MİMAR BİR SANATKARDIR

Her projesinde mutlaka dikkat çeken ayrıntı koyan ve adından söz ettiren Tarık Aydın , mimar denince akla boş arsaya en fazla daire yerleştiren kişi gelmesinden oldukça rahatsız. Mimarlık mesleğinin sanatkarlıkla eş değer bir meslek olduğunu ifade eden Aydın ‘Mimarın ortaya koyduğu eserin mutlaka o şehir ile bağdaşlaşması, o şehrin kültürünü Kimliğini, sosyal yapısını ön plana koyması lazım. Bir şehire kuş bakışı baktığınızda o şehirdeki yapıları gözlemleyerek şehirdeki yaşam kalitesi ve şehrin sosyo kültürel yapısı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. İşte bizde yaptığımız projelerde buna büyük önem veriyoruz. İnsanlar baktığında Trabzon şehrine yakışır, Trabzon şehri ile özdeşleşmiş tarihini, kimliğini, kültürünü, sosyal yapısını ön plana koyan bir proje olması bizim için şehrimiz için çok ama çok önemli.  

PROJE ‘DE NELER VAR?

Trabzon Karşıyaka’da Tarık Aydın İnşaat tarafından Aydın Residence,15 bin metrekare kapalı alan üzerine konumlanıyor. Proje, 1+1’den 6+1’e kadar farklı büyüklüklerde birbirinden farklı 61 tane daire 8’i dublex ve 3 tane işyeri bulunmaktadır. Giriş katta lobi, danışma ve yaşam alanları oluşturulmuştur. Açık ve kapalı otopark, çocuk oyun alanları, 7/24 güvenlik, Açık teras ve kat bahçeleriyle dairelerin değer artışı sağlanmıştır.

ŞEHRİN TAM ORTASINDA


Yüzyıllardır nice medeniyetlere ev sahipliği yapmış Trabzon’un merkezi Karşıyaka’da inşa edilen Aydın Residence ihtiyaçlarınızın tam ortasında yer buluyor. Aydın Residence, Bağlantı yolları, Hastane , Havalimanı, Okul, Banka şubeleri ve Resmi kurumlara yakınlığıyla dilediğiniz yere kolayca ulaşabilme imkanı sağlıyor. Aydın Residence projesi, tasarımdan üretime tüm aşamalarda müşteri odaklı bir anlayışla yönetilmiş; yaşam kalitesi ve memnuniyet ön planda tutularak projelendirilmiştir.

Tarık Aydın İnşaat olarak, faaliyet gösterdiğimiz tüm çalışma alanlarında çevreyi korumak en temel görevimizdir. Bu doğrultuda ; Projelendirme ve imalat sırasında çevrenin korunması konusunda dünya standartlarını uygulamak ve Bizden sonraki kuşaklara doğal yaşam alanları oluşturmak temel ilkelerimizdir.