YILDIRIM TRABZONSPOR’UN NİZAMİ GOLÜNÜ İPTAL ETTİ

Maçın ilk yarısının sonlarına doğru Trabzonspor’un Mustafa’nın kafa vuruşundan kazandığı nizami golü, Bülent Yıldırım ve yardımcısı el ele iptal ettiler. Kale alanı içinde kümelenen Trabzonspor ve Kasımpaşaspor’lu futbolcuların arasından Mustafa şık bir kafa vuruşu yaptı ve golü attı. Ancak, pozisyonun gerisinde kalan yardımcı hakem ısrarla ofsayt bayrağını kaldırdı ve Bülent’i uyararak golü iptal ettirdi.



TRABZONSPOR’A KAZIK ATMANIN CEZASI YOK, ÖDÜLÜ BOL

Yıllardır devam eden ve Trabzonspor’un da içinde bulunduğu Anadolu takımlarını lime lime doğrama geleneği devam ediyor. Kırk yılda bir kazaen İstanbul Kulüpleri’nin aleyhine ve Anadolu Kulüpleri’nin lehine yapılan hatalar büyük cezalarla cezalandırılmakta, ancak İstanbul Kulüpleri’nin lehine ve Anadolu Kulüpleri’nin aleyhine yapılan hatalar adeta ödüllendirilmektedir. Kasımpaşa maçında Trabzonspor’un nizami golünü iptal eden, sarı kartları Trabzonspor’a bolca gösteren ve takdir haklarını Kasımpaşa lehine kullanan Bülent’e bakalım ne ödül verilecek?.



İLK GOLDE DEFANS VE KALECİ TOLGA HATALI İDİ

Maçın ilk yarısında Trabzonspor futbolcuları iyi futbol oynamadı, topa basmadı ve uzaktan izlemekle yetindi. Kale önüne doğru yapılan yumuşak bir ortada defans ve kaleci birlikte topu seyredince çok komik bir gol yemiş oldular. Bu yarıda takımın en kötüsü Colman idi.



İKİNCİ YARIDA TRABZONSPOR DAHA ATAK OYNADI

Maçın ikinci yarısının başlaması ile Şenol Güneş Colman’ın yerine oyuna Adrian’ı aldı ve oyuna biraz canlılık getirdi, bu müdahale gol için yeterli olmayınca diğer değişiklikleri de erken yaptı. Ancak yan top oynama hastalığı nedeni ile aradığı gole ulaşmakta çok zorlandı.



GOL TRABZONSPOR’U ADETA İPTEN ALDI

Maçın 88. dakikasında kale çizgisine yakın bir noktadan yapılan ortada Adrian golü kaydetti. Bu gol Şenol Güneş ve takımını adeta ipten aldı. Şayet canı yanan takım Trabzonspor değil de İstanbul Takımları olsa idi, bu gol Hakem’i de kurtardır diyecektim, ancak canı yanan Trabzonspor olduğu için hatanın cezası olmayacaktır. Hakem hatalarına rağmen çok tatmin edici futbol oynayamayan Trabzonspor’da Henrique ve Colman en kötüler, Serkan, Alanzinho, Mustafa ve Giray en iyiler arasında yer aldı.



UZATMA DEĞİL UYUTMA DEVRELERİ

Maçın 30 dakikalık uzatma devrelerinde iki takım da pek bir şey yapmadı. Bu nedenle gol olma ihtimali de çok zayıftı ve maç 1-1 sona erdi.



TOLGA TRABZONSPOR’U YILDIRIM ÇARPMASINDAN KURTARDI

İlk golde hatası olan Tolga, seri penaltı atışlarında iki penaltıyı kurtararak hem kendini, hem de nizami golü hakem B. Yıldırım tarafından iptal edilen takımını Yıldırım çarpmasından kurtardı. Bu nedenle takımını PARATONER’i oldu.



BU YILDIRMLAR NE ZAMAN DURACAK?

Trabzonspor yönetimine sesleniyorum; Trabzonspor’un hakkınıN bu kadar abartılı yendiği bir dönem daha hatırlamıyorum. Bu haksızlığa acilen DUR demek gerekir. Bunu önlemek için; yürüyüş mü yapılacak?, e-posta yağmuru mu yağdırılacak?, canı yanan diğer anadolu kulüpleri mi organize edilecek?. Ne gerekiyorsa acilen yapılsın. Zira, Türk Futbolu’nun başında bulunan Ana ve Artçı Yıldırım’lar çok ocaklar söndürecektir.



Sonra “DEMEDİ DEMEYİN”.