Tüm yurtta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Trabzon’da hava muhalefeti nedeniyle bazı etkinlikler 28 Nisan Salı gününe ertelenirken, TRT Trabzon Müdürlüğü bünyesinde yer alan çocuk koroları muhteşem konserler verdi. Önce sahneyi TRT TSM ardından da TRT  THM Çocuk Koroları alırken, finali de 1996 yılında kurulan  Çok Sesli Koro yaptı.

Piyanoda Dilek Dinçer eşliğinde şef Müzeyyen Gökdemir önderliğinde yaklaşık 30 kişiden oluşan minikler korosu muhteşem performansıyla büyük alkış alırken, çocuklarının başarısını aileleri de kameraları ve objektifleriyle ölümsüzleştirdi. Konserin sonunda eğitmenler Dilek Dinçer, İsmail Eraslan ve koro şefi Müzeyyen Gökdemir’e TRT Trabzon Müdür Sami Serdar Şişman ve Müdür yardımcısı Mehmet Bayraktar tarafından çiçek takdim edildi.

TRT Trabzon Çok Sesli Çocuk Korosu hakkında bilgiler:

TRT Trabzon Çok sesli çocuk korosu kuruluşundan günümüze kadar, başta Trabzon olmak üzere çevre illerde ve ilçelerde çok sayıda konserler vermiştir. Bu konserlerin bazıları TRT radyolarından canlı olarak yayınlanmıştır. Çeşitli kutlama ve anma programlarında da yer alan TRT Trabzon çocuk korosu, Trabzon da bir hayli ilgi görmüş, görmeye de devam etmektedir.

2011 yılında gerçekleşen Popüler Çocuk Şarkıları Yarışmasının 7’incisi TRT Trabzon Çocuk Korosunun ev sahipliğinde Trabzon’da yapılmış ve TRT Çocuk kanalından da canlı olarak yayınlanmıştır.

TRT Trabzon Çocuk Korosu Karadeniz yöresine ait eserlerin düzenlemeleri TRT Çocuk Şarkıları repertuarına eserler katmıştır. Koro, çalışmalarını Trabzonlu ailelerin müziğe yetenekli çocukları, TRT Trabzon Müdürlüğü ve TRT Müzik Dairesi Başkanlığının koordinesinde başarılı olarak sürdürmektedir.