TRT Trabzon Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, çalışmalarını TRT Trabzon Müdürlüğü bünyesinde amatör olarak sürdüren TRT Türk Sanat Müziği Çocuk Korosuna takviye amacıyla müzikal değerlendirme yapılarak amatör koro elemanları alınacağı bildirildi.

2005 veya 2006 yılı doğumlu, gelişmeye elverişli kaliteli bir sese ve eğitimi yürütebilecek yeterli düzeyde bir müzik kulağına ve belleğine sahip olmalarının yanı sıra Trabzon ilinde ikamet etmeleri şartları aranan adaylardan bugünden itibaren müzikal değerlendirmenin yapılacağı 27 Eylül 2014 tarihine kadar nüfus cüzdanı ve 2 adet fotoğrafla birlikte TRT Trabzon Müdürlüğü’ne şahsen başvurmaları istendi.

Yapılacak değerlendirmeler sonucunda başarılı olanlar, amatör koro çalışmalarına devam edecek ve bunun karşılığında çalışmalara katılmaları için herhangi bir ücret ödemeyecekler.

TRT Trabzon Müdürlüğü ayrıca TSM ve THM Gençlik Koroları ( ses ve saz elemanı)  için de bir duyuru yayınladı. Buna göre TSM Gençlik Koroları müzikal değerlendirmeleri 11 Ekim 2014, THM müzikal değerlendirmelerinin de 18 Ekim 2014 tarihlerinde yapılacağı vurgulandı. Burada aranan şartlar ise ses elemanları için 1991-1997 , tüm bölgelerden saz elemanı olarak müracaat edecek adayların ise 1989-1999 yılları arasında doğmuş olmaları gerektiği ifade edildi.