Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen 8. Dönem Oda-Borsa Akreditasyon Töreni Ankara’da birlik genel merkezinde yapıldı.



8. dönemde 28 oda ve borsa daha akreditasyon belgesini alırken, akredite olan toplam oda ve borsa sayısı 129’a yükseldi. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, hedeflerinin sayıları 365 olan oda ve borsaların tümünü akrediteli hale getirmek olduğunu söyledi.



TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, törende yaptığı konuşmada, “Bugün 5 yıldızlı otel müşterisine nasıl hizmet veriyorsa, 5 yıldızlı oda ve borsalarda bu kalitede hizmet verecek” diyerek şunları söyledi:



“Personelin vizyonu arttıkça, oda ve borsanın da artacaktır. Göreve geldiğimizde sadece 5 oda da ingilizce konuşabilen personel vardı. Bugün ise 365’in sadece 10 tanesinde yok. Yakında Oda Akademisi’ni de kuracağız. Bu akademide oda-borsa yönetimi ve hizmetleri konusunda dünyanın en gelişmiş sistemlerini öğreteceğiz.”



Törende Trabzon Ticaret Borsası’nın akreditasyon sertifikasını TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun elinden Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu aldı.