Büyük zaferin 94. Yıldönümü nedeniyle saat 09.45’te Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koyuldu. Törene Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora, protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı. Vali, Belediye Başkanı ve Garnizon komutanının Atatürk anıtına çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. İlk tören Vali Yavuz’un şeref defterini imzalamasıyla sona erdi.
 
Valilik makamındaki ikinci törende Vali Yücel Yavuz, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, milletvekilleri ve garnizon komutanı olduğu halde protokol üyelerinin tebriklerini kabul etti.
 
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamındaki son tören Valilik önünde yapıldı. Günün anlam ve önemini vurgulayan şiirler okunması, konuşmaların yapılması, mehter konseri ve spor gösterilerinin ardından, törene katılan asker, polis ve öğrenciler geçit resmi gerçekleştirdi.