Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Ocak ayı Meclis toplantısı, Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy başkanlığında yapıldı.


İLK BAYAN MECLİS ÜYESİ ZEHRA NUMANOĞLU

Meclisin açılışında Ali Osman Ulusoy, TTSO meclisinde ilk kez bir bayan meclis üyesinin görev aldığını belirterek Ömer Velioğlu’ndan boşalan meclis üyeliğine gelen Zehra Numanoğlu’na hoş geldin, dedi.  Başarılı bir çalışma dönemi temennisinde bulundu.

BELEDİYE BAŞKANINA ÇALIŞMALARINDAN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR

Ardından, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, toplantıya katılan Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’na teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Başkan Hacısalihoğlu Gümrükçüoğlu’na ithafen yaptığı konuşmada “Sizleri şehrimiz adına yaptığınız hizmetlerden dolayı kutluyoruz. Bunlar kolay hizmetler değil.” dedi.

ORMAN DIŞI ÜRÜNLER KATMA DEGER YARATILARAK EKONOMİYE KAZANDIRILACAK

Meclise TTSO’nun yürüttüğü son dönem çalışmalar hakkında bilgi aktaran Başkan Hacısalihoğlu bölgemizin orman dışı ürünlerinin katma değeri yüksek ürünler haline getirilerek bölgede değerlendirilmesi konusunda bir çalışma başlatıldığını dile getirdi. 

“Bir çalışma programı belirlendi. Bu doğrultuda 4 grup oluşturduk. “ şeklinde sözlerine devam ederek şöyle konuştu: “Bu kapsamda odamızın tarım komisyonuna özellikle teşekkür ediyoruz. Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne, Orman Bölge Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Burada vurgulamak istediğimiz konulardan biri sürekli gündemde olan şehrimizdeki bölgemizdeki endemik ürünlerin yabancı ülkelere götürülmesi konusu vardı. Bu konuda bizler bir şeyler yapmıyoruz diye kendi kendimize sızlanıyorduk. Bu konuyu hayata geçirmek istiyoruz. Sürdürülebilir bu çalışmaya hepinizin katkılarını bekliyoruz.”

TARIMA 870 MİLYON EURO KAYNAK GELİYOR TTSO DANIŞMAN YETİŞTİRME HAZIRLIĞINA BAŞLADI

Ab mali yardım programları içinde özellikle kırsal kalkınmaya yönelik 2016 yılına kadar 870 milyon Euro bir program başladığını anımsatan Başkan Hacısalihoğlu  bu konuda danışmanlar yetiştirilmesi için girişimlere başlandığını kaydetti.
Hacısalihoğlu: “ ilk ayağı bunu yürütecek olan şehirlerde danışmanlık eğitimiyle başlayarak danışmanlık sektöründe istihdam söz konusu olacak. Buna uygun insanların buna katılarak projelerin yürütülmesinde görev alabilirler. İkincisi de Tarım Bakanlığımızın özellikle tarım ürünleri konusundaki teşvikleri devam ediyor buna da dikkatlerinizi çekmek istiyoruz. “

YENİ TEŞVİK YASASI TAKİPTE

Hacısalihoğlu, diğer taraftan teşvik yasası hepimizin yakından takip ettiği bir konu olduğunu ifade ettiği konuşmasında :”Şubat ayında uygulamaya geçecek bir konu önemli gelişmeler var bazı değişiklikler oldu bölgeleri kendi içinde derecelendirme sistemleri kuruluyor yine şehirlerin birbiriyle rekabet etmemeleri korusunda da proje bazında önemli değişiklikler bulunuyor ve yine yatırım teşvik indiriminde yatırımlar teşvik edilecek.”

Yatırımın dışında özellikle istihdama yönelik destek sistemleri de hazırlanıyor.
2012’ye karamsar bakıyoruz büyüme hızımızın 4,5 beklenirken iki katına çıkması alınan tedbirlerin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesinden kaynaklandı

Bu teşvik sistemi de uygulanmaya dönük olduğu takdirde yine aynı seviyeleri koruyacağımızı düşünüyoruz dolayısıyla teşvik sistemi önümüzdeki günlerde çok yakından takip edeceğimiz bir konudur

TURİZME BÖLGESEL BİR TANITIM KATKISI SAĞLIYORUZ

Başkan Hacısalihoğlu, DOKA’ya sunulan Her Yönüyle Karadeniz projesinin ardından “4 Mevsim Karadeniz” adlı projenin de geçtiğini aktardı.

“Turizmin gelişmesi konusunda teşvikler çok çok önemli” olduğuna dikkat çekerek, “ Bölgenin dışarıya tanıtılması konusunda da yapılan programlar var.  Önümüzdeki aylarda bunlar da devreye girilecek. “şeklinde konuştu.

HACISALİHOĞLU, GÜMRÜKÇÜOĞLU’NDAN ÜÇ İSTEKTE BULUNDU

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu konuşmasının son bölümünde oda adına Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ndan üç istekte bulundu.

Hacısalihoğlu’nun isteklerini şöyle sıraladı: “Özellikle Maçka yolunun sahil yoluna bağlanması konusunda bir hatırlatmada bulunmak isterim. Gıda toptancıları sitesi. Hayata geçirilmesi konusunda sektördeki arkadaşların talebi var.

Özellikle turizm meydan civarında bir turizm bürosu eski binanın altında olabilir mi? Şehrimize en kısa zamanda bir kent müzesi kazandırırız diye düşünüyorum”

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU BELEDİYLE ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 61 proje hakkında yapılan çalışmalar konusunda meclis üyelerine ayrıntılı bir sunumda bulundu.

Başkan Gümrükçüoğlu 2.5 saatti aşan konuşmasının ardından meclis üyelerinden gelen soruları yanıtladı, önerileri değerlendirdi.

Toplantının bitiminde Ali Osman Ulusoy ve M.Suat Hacısalihoğlu birlikte, Dr. Orhan Gümrükçüoğlu’na oda plaketini takdim etti.