BLOOMBERG HT’DE KONUŞTU
Bloomberg HT’de Sami Altınkaya’nın sunduğu Çıkış Yolu programına canlı telefon bağlantısı gerçekleştiren TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 15 Temmuz kalkışma girişiminin ardından ekonominin durumunu değerlendirdi.
 
“HALK DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMIŞTIR”
Bu tür olayları 80’li yıllarda gören bir nesil olarak, durumun ne kadar zor ve ülkeyi geri götüren bir vaziyet olduğunu herkesin bildiğini vurgulayan M. Suat Hacısalihoğlu, şunları söyledi:
 
“Halkın iradesiyle seçilmiş bir iktidarı halkın iradesi dışında farklı güçlerle, yanlış yollarla alaşağı etmek, halkın kesinlikle kabul edebileceği bir davranış değildir. İnsanların bence en büyük varlığı demokrasidir. Demokrasiye hepimiz sahip çıkmalıyız. Bu kalkışma kabul edilebilecek bir durum değildir. Artık inanıyorum ki bu tür kalkışmalar ülkemizde olmayacaktır. Çünkü halk demokrasiye sahip çıkmıştır. Bu sahip çıkmayla artık Türkiye’nin önünün açıldığını ve daha güvenli bir bakış açısı durumuna da geldiğini söyleyebilirim.”
 
“TARİH KİTAPLARI BUNU YAZACAK”
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Türk halkının tüm dünyaya örnek olabilecek bir davranış sergilediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Sayın Cumhurbaşkanımızın olayı yönetmesiyle birlikte tüm Türkiye’de halkımızın sokaklara dökülerek demokrasiye sahip çıkmak için yaptığı davranış gerçekten tüm dünyaya örnek olacaktır. Zaman gelecek tarih kitapları bunu yazacak. Artık dünyada birilerinin halkın iradesini yok sayarak yönetimlere el koyması diye bir şey kalmayacağını da düşünüyoruz. Yeter ki bunu dünyada demokrasiye ihtiyacı olan herkes sahiplensin. Bu bakımdan geleceğe dönük Türkiye’nin önünün daha da açık olduğunu söyleyebilirim.”
 
“GELECEĞE BAKMALIYIZ”
Başkan Hacısalihoğlu, artık geleceğe bakılması gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:
 
“Geleceğe dönük olarak ekonomi konusunda beklediğimiz konuşmayı da Sayın Cumhurbaşkanımız yaptı. Buna bağlı olarak hükümetimiz ve özellikle Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek’in de ülkenin geleceğe dönük ekonomik yönden sıkıntı çekmemesi adına bazı açıklamaları oldu. Bu açıklamalar doğrultusunda bütün iş camiasının ileriye bakmak suretiyle gelecekteki bu sıkışıklığın aşılması konusunda çalışması gerekmektedir. Kamu ve özel sektör yatırımları sürecektir. Bizim anlayışımıza göre bu iş artık bitmiştir. İş camiasında özellikle ekonomik paketin bir an önce uygulanması doğrultusunda beklenti vardır. Bundan sonra ilave tedbirler almak suretiyle, ekonominin canlandırılması ve büyüme hızının yakalanması sağlanmalıdır. Artık Türkiye’nin geriye bakmadan geleceğe bakmasını bekliyoruz. Bu bakımdan hepimize görev düşünüyor iş camiası olarak. Hükümetimizle birlikte çalışmalıyız. Biz halk olarak kendi irademizle bizi yönetenleri seçtik. Her zaman yanında olduk ve yanında olmaya da devam edeceğiz. Bu bakımdan geleceğe dönük artık ekonomiyi düşünmemiz gerekiyor.”
 
“OHAL EKONOMİYE DÖNÜK DEĞİLDİR”
OHAL uygulamasını da değerlendiren Başkan Hacısalihoğlu, “Bu tamamen güvenliğe dönük bir karardır. Ekonomiye dönük değildir. İşadamlarının bunu da bilmesinde yarar var. Ekonomiye dönük çalışmaları hızlandırmamız gerekiyor. Moral bozukluğunu üzerimizden atmamız ve bu noktada üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor” dedi.