TTSO, Trabzon Tiaceret ve Sanayi Odası, ülkemizin ve bölgemizin Körfez ve Arap ülkeleri pazarında tanıtılması  kapsamında  Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde düzenlenen uluslarası turizm fuarında Trabzon ve bölgenin tanıtımını yaptı. Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, 25 bin katılımcının ziyarette bulunduğu fuarda açılan Trabzon standına yoğun ilgi gösteren Körfez ülkeleri vatandaşlarının geçtiğimiz yıllara nazaran bu sezon bölgemize daha fazla geleceklerini müjdeledi.
 
TTSO CİDDE FUARINDA TRABZON VE BÖLGEYİ TANITTI
 
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 15-17 Şubat 2017 tarihlerinde Suudi Arabistan’ın Cidde Şehri’nde bu yıl 7’ncisi düzenlenen  “Uluslararası Cidde Seyahat ve Turizm Fuarı”nda açtığı standda Trabzon ve DOKA Bölgesi İllerinin tanıtımının yapıldığını söyledi. Fuarda Trabzon heyetinde TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Başkan Yardımcısı Erkut Çelebi, Yönetim Kurulu Üyesi Emanullah Tüfekçioğlu,  Meclis Üyeleri Halil Yaroğlu, İsmet Mısır ve Onur Sağır, DOĞU Karadeniz Kalkınma Ajansı Birim Başkanı Fatih Eğe ve Uzman Murat Karaca ile İşadamı Mustafa Küçükaslan yeraldı. TTSO’nun fuara stand açarak katıldığını, sezon öncesi turizm potansiyelinin tanıtımına yönelik çalışmaların devam ettiğini vurgulayan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu,‘’Hedefimiz Körfez ülkelerinden turistlerin ülkemize ve  özellikle Doğu Karadenize olan ilgilerini artırmaktır.’’dedi.
 
22 ÜLKEDEN 160 STANTTA 25 BİN ZİYARETÇİ
 
Körfez pazarının en önemli üç fuarından biri olan Ulaslararası  Cidde Seyahat Acentaları ve Turizm Fuarında Trabzon’a ve bölgemize büyük ilgi ile gösterildiğini söyleyen Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, ‘’ Trabzon ve Doğu Karadeniz bölgesi Körfez ülkelerinden turistler  için son yıllarda olduça popüler bir tatil bölgesi oldu. Bu pazara  yıllardan beri özel bir önem veriyoruz.  Körfez ülkelerinden bir yılda 500 bin arap turist kazandık. Hedefimiz  3 milyon turistte ulaşmaktır. 2017 yılı turizm sezonu öncesinde  bir dizi tanıtım çalışmaları planladık.  Özelliklede Trabzon ve Doğu Karadenizi daha fazla  körfez ülkeleri pazarında tanıtmamız gerekiyor. Bu açıdan  Trabzon ve bölgemiz için Cidde fuarı büyük bir fırsat oldu. Bu yıl 7.cisi düzenlenen Uluslararası Cidde Seyahat Acenteleri ve Turizm Fuarına 22 ülkeden 160 ayrı kuruluş katılım sğladı. 25 binin üzerinde ziyaretçinin bulunduğu Cidde fuarında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olarak stand açtık. Trabzon ve DOKA Bölgesindeki illerimizin turizm potansiyeli bu pazara tanıtıldı. Turizm sektöründen firmalarımızında tanıtımlarını gerçekleştirdik. Odamızın turizm sektörüne yönelik hazırladığı sosyal medya  www.exploretrabzon.com ve www.onetrabzon.city sayfalarının tanıtımlarıda yapıldı. Bölgemizin tarihi ve türistik doğal güzellikleri körfez pazarına çok yönlü olarak bir kez daha tanıtıldı.’’şeklinde konuştu.
 
BU YIL DAHA FAZLA KÖRFEZ TURİSTİ KARADENİZE GELECEK
 
Trabzon standını gezen körfez ülkelerinden ziyaretçilerin  Trabzon’u, bölgemizi ve ülkemizi çok sevdiklerini ifade ettiklerini kaydeden Başkan Hacısalihoğlu şöyle konuştu: ‘’ Özellikle Trabzondan konut satın aldıklarını dile getirdiler. Bizlere ‘ Trabzondan çok memnunuz ve arkadaşlarımıza da öneriyoruz’ şeklinde beğeni ve ilgilerini ilettiler. Cidde fuarında yakından gördüğümüz ilginin geçmiş yıllara nazaran bu sezon daha yüksek bir körfez turizmi ile bölgemizin karşılaşacağını gözlemledik.’’
 
Başkan Hacısalihoğlu, Orta Doğu ve Körfez Ülkelerinde oldukça önem arz eden Cidde fuarında her yıl “oteller, seyahat acenteleri, rent acar firmaları, tur operatörleri, sağlık turizmi (klinikler/ resortlar/ hastaneler/ acenteler), seyahat teknolojileri, yat ve kruvaziyer turizmi, araç kiralama ve taşıma” sektörlerinde faaliyet gösteren birçok firma yer aldığını vurguladı.