Sağanak yağmurun neden olduğu sel nedeniyle 3 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce işyeri ve konutun zarar gördüğü ilçeye giden TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile Yönetim Kurulu üyeleri Özcan İlarslan, Emanullah Tüfekçioğlu, Tolga Avcı, Şaban Bülbül, İsmail Gençcelep ve TTSO Meclis üyesi Mehmet Tayfun Ataman, Kaymakam Cevdet Ertürkmen’i ziyaret etti, afetin neden olduğu zararın son durumu ve hasar tespit çalışmaları hakkında bilgi aldı. Selde 550 işyerinin zarar gördüğün anlatan Kaymakam Ertürkmen, “Organize Sanayi Bölgesi’nde herhangi bir sorun oluşmadı. İlçe merkezindeki esnafımız büyük ölçüde mağdur oldu. Hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Şimdi gerekli başvurular yapılacak” dedi.

TTSO heyeti daha sonra Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nu ziyaret etti. Bıçakçıoğlu’ ndan da çalışmalar hakkında bilgi alan heyet, ilçede selden etkilenen esnafı da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Sel felaketinde hayatını kaybeden 3 kişinin ailelerine başsağlığı dileğinde bulunan ve üzüntülerini ileten Hacısalihoğlu, “ Yaptığımız incelemelerde devletimizin her türlü imkânıyla vatandaşlarımızın yardımına koştuğunu gördük. Biz de kurum olarak üzerimize düşen her görevi yapabileceğimiz yetkililere ilettik” dedi.

TTSO heyeti daha sonra da, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı ziyaret etti.