Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyelerinin oybirliğiyle alınan karar doğrultusunda verilen 300 bin TL tutarındaki destekle modernize edilen KTÜ Tıp Fakültesi Hematoloji bilim dalına bağlı olarak hizmet veren kemik iliği nakil ünitesi, TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından ziyaret edildi.



Merkezde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren KTÜ Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Mehmet Sönmez, Tıp Fakültesi Hematoloji bilim dalına bağlı olarak yoğun bakım şartlarında hizmet veren kemik iliği nakil ünitesinin 7 yatak kapasiteye çıkarılarak yeniden yapılandırıldığını söyledi. Yapılandırmayla merkezin Türkiye’nin en önde gelen merkezlerinden birisi haline geldiğini vurgulayan Prof. Sönmez, “Tüm servis enfeksiyondan korunmak amaçlı saate 12 hava değişimi yapabilen 3 mikrometre partikül tutucu yüzde 99,97 etkinlikte hepa filter sistemiyle donatıldı. Odalar tek kişilik ve gerektiğinde refakatçi kalınabilecek şekilde dizayn edildi. Ayrıca yapılan çalışmayla, odaya bağlı bulunan sistemle hastaların görüntülü ziyareti mümkün hale getirildi” dedi.
Prof. Sönmez, ünitenin bölgedeki yaklaşık 6 il ve ortalama 6-7 milyon nüfusa hitap edeceğini belirterek bölge dışından da nakil için hastalarının geldiğini sözlerine ekledi.