Meclis Başkanı M. Şadan Eren başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Mart ayı faaliyetlerinin yer aldığı film izlendi.
 
BAKAN ALBAYRAK’A TEŞEKKÜR
 
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, konuşmasında Türkiye’nin Nisan ayı boyunda referandum gündemine kilitlendiğini hatırlatarak şunları söyledi:
 
“Bütün beklentimiz referandumun tamamlanması ve ondan sonra normal gündemlerimize devam etmemiz. Bu arada önemli ve güzel haberler alıyoruz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak geçtiğimiz günlerde Trabzon’daydı. Uzun zamandır üzerinde durduğumuz bazı ilçelerimize ve özellikle Arsin Organize Sanayi Bölgesi’ne doğal gaz gelmesi, enerji nakil hatlarındaki sorunların giderilmesi konusunda verdiği müjdeler bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.
 
“ÜRETİM REFORM PAKETİNİ BEKLİYORUZ”
Başkan Hacısalihoğlu, referandum sonrasına kalan üretim reform paketinin hayata geçmesini iş dünyası olarak beklediklerini de vurgulayarak, “Bu bizler için çok önemli bir paket. Bir an önce hayata geçmesi arzu ettiğimiz bir konudur. Umut ediyoruz ki Nisan ayı sonuna kadar tamamlanır” dedi. Trabzon’u yakından ilgilendiren konuların başında turizm sezonunun başlamasının geldiğini belirten Başkan Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Burada esas amacımız her ilçenin turizm master planlarının tamamlanması. Böylece Trabzon’un gerçek anlamda bir turizm şehri olmasıdır. Bu program dahilinde Akçaabat turizm master planı bu yıl hazırlanacak. Diğer ilçelerde de 1-2 yıl içinde tamamlanması en büyük arzumuzdur. Böylece turistlerin şehrimizde turistlerin daha uzun kalmalarını sağlamış olacağız. Her yıl Mart ayında Nevruz bayramı tüm Türki Cumhuriyetlerde olduğu gibi İran’da da kutlanıyor. İran’dan daha fazla turist geliyor şehrimize. Daha önce Tahran’daki turizm fuarına katıldık. Şehrimize daha fazla turist gelsin diye çalışmalar yapıyoruz.”
 
“NEFES KREDİSİ DEVAM EDİYOR”
Nefes kredisinde 41 milyon lira kredi kullandırdıklarını belirten Başkan Hacısalihoğlu, şu bilgileri verdi:
 
“Bugüne kadar nefes kredisinde Türkiye genelinde 27 bin KOBİ’ye kredi verildi. Verilen kredi miktarı da 2.6 milyar TL civarında. Sektörel olarak baktığımız zaman; toptan ve perakende sektöründe 11 bin 774 firmaya kredi verildi. Bunun tutarı 1 milyar 93 milyon lira civarında. İmalat sektöründe 4 bin 500 firma, inşaat sektöründe 2 bin 995 firma, ulaştırma ve depolamada 901, mesleki bilimsel ve teknik faaliyetlerde 817 firma nefes kredisinden yararlandı. Bu kredimiz hala devam ediyor. Kredi Garanti Fonu’ndan kısa sürede cevap veriliyor.”
 
“UMUDUMUZ 2017’DE DAHA FAZLA BÜYÜME OLMASI”
TÜİK verilerine göre 2016 yılı büyüme oranının 2,9 olduğunu vurgulayan Başkan Hacısalihoğlu, “Son çeyrekte ise yüzde 3,5 olarak açıklandı. 2016 yılı için iyi bir rakam olduğunu söyleyebiliriz. 2017’de dileğimiz daha yüksek bir büyüme hızıyla devam etmemizdir. Fert başına milli gelir de 10 bin doların üzerine çıktı. Bunlar ülkenin gidişatında hareketliliğin olduğunu gösteriyor” dedi. Hacısalihoğlu, istihdam konusunun üzerinde oda olarak çok fazla durduklarını da sözlerine ekleyerek, “Duyurularımız devam ediyor. Amacımız bilmeyenin kalmaması. İstihdama katkımızı çalışmalarımızla ortaya koyuyoruz. Sizler de meclis üyeleri olarak çevrenizdekileri harekete geçirin ve istihdama katkımızı koyalım. E-ticaret konusunda geçtiğimiz hafta içinde önemli bir toplantı vardı şehrimizde. Bu konuda Trabzon’da önemli girişimler yapılabilir” dedi.
 
TTSO Mart ayı meclis toplantısında Vergi Dairesi Takdir Komisyonu üyeliği için asıl olarak İsmet Mısır ve Sadık Atmaca’nın, yedek olarak da Serkan Turan ve Davut Gerigelmez’in görevlendirilmesine oy birliğiyle karar verildi. Ayrıca arsa ve araziye ait kararların incelenmesi için teşekkül ettirilecek Merkez Takdir Komisyonu’nda Nevzat Özer’in, arazilere ait Takdir Komisyonu’nda da Mehmet Tayfun Ataman’ın görevlendirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
 
Meclis üyeliğinden ayrılan 9. Meslek Komitesi üyesi Orhan Yavuz’un yerine Doğan Erol Şengün’ün TTSO meclis üyesi olduğu belirtildi.