Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu 31 Aralık 2014 tarihine kadar kayıtlı olmayan üyelerin sanayi sicil kaydını yaptırmaları gerektiğini anımsattı.  Sanayi sicil kayıtlarının Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’ne yapılması gerektiği bilgisini veren Hacısalihoğlu anılan tarih süresinde kayıt yaptırmayanlara yasa gereği idare para cezası uygulanacağını ifade etti. Üyelerin sicil kayıtlarını yaptırarak cezalı duruma düşmemelerini bildirdi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun 1. Maddesinde tanımı yapılan üretim faaliyetleri ile iştigal eden sanayi işletmeleri, yine aynı kanunun 2. Maddesi gereğince üretime başladığı tarihten itibaren iki ay içerisinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı “Sanayi Sicil Sistemi”ne kayıt olmak ve buna karşılık alınacak olan sanayi sicil belgesini gerektiğinde görevli memurlara göstermek zorunda olduğunu bildirdi. Bu süre içerisinde kayıt olmayan sanayi işletmelerine kanunun 9. Maddesi gereğince idari para cezası uygulanmakta olduğunu ifade etti.

2 Ağustos, 2013 tarih ve 28726 sayılı resmi gazetede yayımlanan 6495 sayılı kanun uyarınca, 6948 sayılı sanayi sicil kanununa eklenen geçici madde ile bugüne kadar sanayi sicil belgesi almamış olan işletmelere, faaliyette olup olmadığına bakılmaksızın belge almaları halinde bir defaya mahsus olmak üzere idari para cezası uygulanmayacak olduğunu dile getirdi.

Hacısalihoğlu bu nedenle idari para cezası ile oda üyelerinin karşılaşmaması için “31 Aralık 2014 tarihine kadar, kayıtlı olmayan işletmelerin Bilim, Sanayi ve teknoloji İl Müdürlüğü’ne başvuru yaparak sanayi sicil belgelerini almaları gerekmektedir. Sürenin aşılması halinde, idari para cezası uygulanacaktır.”