TTSO Meclis üyeleri, 2012 yılını üzerinde TTSO amblemi bulunan yılbaşı pastası ile karşıladı. Oldukça samimi bir ortamda pastayı kesen Meclis Başkanvekili İbrahim Nalbant, Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile Meclis üyeleri Kenan Oltan ve Sabit Sabır’a pasta ikram etti.
 
TTSO Aralık ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanvekili İbrahim Nalbant başkanlığında yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Başkanvekili Nalbant, 2012 yılının iş dünyası, Türkiye ve İslam alemi için iyi bir yıl olması temennisinde bulundu.
 
TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada 2011 yılı ekonomisini değerlendirdi, 2012 yılıyla ilgili uyarılarda bulundu.

2011 yılında, beklentilerin üzerinde gerçekleşen büyüme oranlarının sevindirici ve umut verici olduğunu belirten Başkan Hacısalihoğlu, bunun yanında enflasyon ve cari açıktaki artışın da aynı derecede üzüntü verici olduğunu söyledi. Dolardaki yükselişe değinen Başkan Hacısalihoğlu, yıllık yüzde 20’leri aşan bu artışın 2012 yılında 1,70-1,75 seviyelerinde bir dengede kalmasını temenni etti.

Fransa parlamentosu tarafından kabul edilen ve sözde Ermeni soykırımını inkarı suç sayan kanunla ilgili konuşan Başkan Hacısalihoğlu, bu kararın son derece yanlış ve üzüntü verici olduğunu belirtti. Kararın tamamen siyasi olduğuna dikkat çeken Başkan Hacısalihoğlu, “Bu olay iş dünyasını yakından ilgilendiriyor. Fransa’yı boykot konusunu çok iyi değerlendirmek gerekiyor. Mesele siyasidir. Siyasi sıkıntılar yaşanılan her konuyla ilgili boykot gündeme gelirse bunun sonucunda bizlere de zarar veren sıkıntılar oluşur. Çünkü Fransa, Türkiye açısından çok önemli bir ülkedir. Fransa Türkiye’ye 6,5 milyar dolar civarında ihracat yaparken, Türkiye’den 5 milyar dolar civarında da bir ithalat gerçekleştirmektedir. 50 milyar dolar açığı bulunan Fransa için Türkiye önemli bir ticaret partneridir. Ayrıca Fransız şirketlerinin Türk ekonomisi içinde önemli yatırımları da bulunmaktadır” dedi.

Rusya Federasyonu’nun Gümrük Birliğine üye olması konusunu da değerlendiren Başkan Hacısalihoğlu, bunun ortaya çıkaracağı fırsat ve imkanların değerlendirilmesi için çalışma yapılması gerektiğini ifade etti.

Muhasip Üye Adnan Sağlam, 2012 Yılı Tahmini Bütçesini sundu
 
Toplantıda TTSO Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan 2012 yılı bütçesi, Muhasip Üye Adnan Sağlam tarafından Meclise sunuldu. 2011 yılı bütçesinin gerçekleşme rakamlarını dile getiren ve 2012 yılı tahmini bütçesini ayrıntılandıran Sağlam, 2011 yılı bütçesi baz alınarak hazırlanan 2012 tahmini bütçesinin 4 milyon 400 bin TL olduğunu kaydetti.

Bütçeyle ilgili sorulara verilen cevapların ardından yapılan oylamada Meclis üyeleri, tahmini bütçeyi onayladı.

Oylamanın ardından kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu, meclis üyelerine teşekkür etti ve 2012 yılının Trabzon, Türkiye ve dünya için sağlık ve mutluluk, iş dünyası için de bol kazançlı bir yıl olmasını diledi.