Toplantıya TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, TTSO Meclis Başkanvekili Halil İbrahim Nalbant, İŞKUR İl Müdürü Adnan Zengin, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu,  TTSO yönetim kurulu üyeleri ve meslek odalarıyla ekonomiyle ilgili derneklerin temsilcileri katıldı.
 
İŞKUR İl Müdürü Adnan Zengin ve kurum yöneticileri, istihdam seferberliği kapsamında getirilen düzenlemelerle ilgili bilgi verdi.
 
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da toplantıda yaptığı konuşmada, “İşverenler olarak şikâyet ettiğimiz konu, istihdam maliyetlerinin yüzde 85 civarında olmasıydı. Son 1 yılda devlet bu yükü üzerimizden aldı. Biz de bu fırsatlardan yararlanıp, devlete destek olalım. Şu aşamada, ekonominin sıkıntıda olduğu bir dönemde böyle destekler verilmesi takdire şayan. Kendi üyelerinize bu konuyu iletin. Her firmanın en azından bir kişiyi istihdam etmesiyle amacımıza ulaşmış olacağız” diye konuştu.
 
Hacısalihoğlu, istihdam seferberliği kapsamında işe alınacak elemanların mutlaka İŞKUR kaydı olması gerektiğini de sözlerine ekledi.