Trabzon Fen Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Aleyna Calap, Berkay Akdere ve öğretmenleri Cavidan Semercioğlu’nu hazırladıkları ‘Tarım Alanlarının Dana Burnundan Bakterilerle Temizlenmesi’ projesi nedeniyle tebrik eden Vali Kızılcık, yeni eğitim sisteminin bilime dayalı gençlik yetiştirmeyi amaçladığını belirtti.




Ülkemizin daha da gelişmesi için genç mucitler yetiştirmemiz gerektiğini ifade eden Vali Kızılcık, “Ben bir çiftçi çoğu olduğum için Dana Burnu’nun fidelere nasıl zarar verdiğini çok iyi bilirim. ‘Tarım Alanlarının Dana Burnundan Bakterilerle Temizlenmesi’ projenizi destekliyorum. Bu alandaki başarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Bizler gençlerimizin bilimsel yöntemleri kullanarak, birer araştırmacı olmasına ve ülkemizin gelişmesine katkı sağlamalarına büyük önem veriyoruz. Yeni eğitim sistemimiz bu yönde gençler yetişmesinin önünü açıyor. Sizler de zaten bu sistemin ürünüsünüz. Sizleri ve değerli hocalarınızı tekrar tebrik ediyorum” dedi.




Vali Kızılcık, TÜBİTAK tarafından yapılan yarışmada üçüncü olan öğrenciler Aleyna Calap ve Berkay Akdere’ye bilgisayar hediye verirken, öğretmenleri Cavidan Semercioğlu’nu da ödüllendirdi.