61SAAT HABER SERVİSİ - Hasan Tüncel

25-28 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek olan Trabzon Günleri adlı etkinliğin tanıtım toplantısı Trabzon Zorlu Grand Otel'de düzenlendi.
Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon İl Kültür Turizm müdür Ali Ayvazoğu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut ve Trabzon basının katıldığı toplantıda Trabzon Günleri etkinliğinin detayları paylaşıldı.

TÜM DETAYLAR ÖZEL 

Toplantıda açıklamalarda bulunan Trabzon Valisi Yücel Yavuz: Trabzon günlerini Ankara ve Trabzon'da duyurmaya başladık. Zarfı dâhil günlerce tasarlayarak pulunu dahi özel bastırarak ince ayrıntıya kadar düşünülerek yaptık. Akla gelebilecek her türkü Trabzon'un isminin şanına yakışacak bir şekilde Ankara'da Türkiye ve Dünya'ya tanıtmak için yapılan çalışmaları tamamlamış olduk.

YENİ YER ARADIK AMA

Trabzon'un tanıtımı ile ilgili bu etkinliğimiz Sayın Bakanımız Trabzon Valiliğimiz yerel yönetimlerimiz ve Trabzon sevdalısı bütün paydaşlar ile birlikte Ankara'da yapalım şeklinde yola çıktık.
Ankara'da yeni bir yer arayışına girdik. AKM olarak bildiğimiz ve programımı yapacağımız mekândan başka bir mekân bulunamadı. Oraya yönelindi ve odaklandı. 
Orada bir ekibimiz sürekli takipte her şeyini ayarladık.

ZAMAN KONUSU
Normalde turizm sezonunun 2. Haftasında yerimizi ayırtmıştık. Buranın tahsisi ile ilgili işlemler resmi yoldan oluyor. Tam planlamamızı yaptık. 16 Nisan’da referandum kararı alındıktan sonra ivedi şekilde ilk boş olan haftaya yöneldik ve bu zaman dilimine tahsisi yaptırdık.

SADECE TRABZON OLACAK

Ramazana denk geldiğini gördük ve hesabını yaptık. Akşamları sahur ve iftar programları olacak. Bunların etkinliğimize güzellik katacağını hesap ettik. Trabzon firmalarının Trabzon ürünleri orada satışa sunulacak. Trabzon'da üretilen tüm gıda ürünlerinin sunulması ile ilgili prensip kararı aldık.

PERŞEMBE GÜNÜ BAŞLIYOR

Zamanlama olarak havanında haftaya açık olacağı öngörülüyor. Isınıyor olması fırsat, son derece uygun bir zaman dilimine rastladı. Haftaya Perşembe günü 11:00’da başlayacak ve Pazar’a kadar  devam edecek etkinliğimiz sorunsuz bir şekilde devam ediyor.

Sanatçılar, Sporcular, 18 ilçenin tamamı belediyemiz, ilçelerdeki kamu kuruluşlarımız ilçelerle ilgili el sanatları görsel sanatlar gibi öne şehrin öne çıkan parçaları sergilenecek.

TRABZONLU OLMAYANA YER YOK

Trabzon denilince akla gelebilecek müthiş bir dizaynı arkadaşlarımız yaptı. Trabzonlu olmayan hiç bir kuruluşa yer vermeyeceğiz dedik. 
Horon dersi verilecek, Avrasya üniversitemiz bunun hazırlığını yapıyor. Bir horon kursu açılacak. Bir çay fındık bahçesi oluşturacağız. Çok ferah bir ortamda Trabzon ile ilgili rahat edebilecekleri bir ortam için elden gelen tüm gayret gösterilip planlaması yapıldı.

2 adet te Trabzon'da bilinen firmalar köfte, kuymak sütlaçtır bunların yer alacağı ve panayır şekilde olmayacağı nezih bir mekân olacak. Gelen misafirler nezih bir ortamda faydalanmış olacak.
Bütün bunların planlanması işlemleri tamamen bitti.

Bir seremoni ile açılış gerçekleştirilip stantlar gezilecek. Gün boyu devam edecek burada ikramlar olacak. 

Trabzonspor mutlaka yer alacak. Kendi stantları ve tırı ile Trabzonspor efsanelerini davet ettik. Futbolcularımızın büyük ihtimalle İstanbul’daki maç nedeni ile buluşma durumu zayıf olarak göze çarpıyor.
Tanıtım konusunda güzel bir faaliyet başlatıldı ve milyonlara ulaşıldı diyebilirim. 5 bine yakın davetiyemiz ise davetlilere ulaştı. Maksadımız Trabzon'u tanıtmak ve farkındalık oluşturmak. İnsanlar geldiği zaman Trabzon'da neler oluyor yerli yerinde görecek. Misafirler Trabzon'u mükemmel şekilde görebilmesini sağlamak bu amacımız. " dedi.

Kültür Turizm İl Müdürü Ali Ayvzaoğlu "Sosyal medyada özel sayfalar açarak Trabzon'umuzu yeni logomuz ile tanıtmaya gayret ettik. Gerek raket billboard üst geçitlerde Trabzon günleri Ankara'da tanıtılıyor. 2 Milyon kişiye erişim sağladık. 25 Mayıs perşembe saat 11'de açılışı gerçekleştirmiş olacağız. Şehrimizin önde gelen sanatçıları gibi hem yöresel ve hem de ulusal anlamda şehrimizi tanıtan isimlere yer verdik. " diyerek Trabzon Günleri'nin programını anlattı.