Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Trabzon Şube Başkanı Mehmet Atmaca, Akyazı’da yapılması planlanan Şehir hastanesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Akyazı dolgu sahasında yapılması planlanan Şehir Hastanesi’nin gereksiz yere trabzon’un gündemini meşgul ettiğini ifade eden Atmaca “Bazı kesimler Şehir Hastanesi’ne karşıyken bazı kesimler de Akyazı dolgu sahasında yapılmasına karşı duruyor. Bu durum doğru bir davranış değil. Şehir hastanesi Akyazı’da olmasının avantajları çok. Akyazı dolgu sahası yapımında hükümetimiz çok büyük bir özveri göstererek şehrimize çok güzel bir alan kazandırmıştır. Bu alanda malum Trabzonspor’umuzun stadyumu ve sportif tesisleri var. Yaz aylarında futbol maçlarının olmadığı ve kış aylarında genellikle 2 haftada 1 iç saha maçı oynandığını düşünürsek yapılan yatırımın verimliliği düşünülmesi gereken bir soru işareti olacaktır.

Yeni yapılan Akyazı tünelleri ve çevre yolları bu bölgedeki trafik yoğunluğu rahatlayacak. Böyle bir alanda sürekli kullanılacak bir yatırımın olması yapılan yatırıma değer katacaktır. Akyazı ulaşım açısında halkımıza rahatlık sağlayacaktır. Akçaabat ve Trabzon arasında olması hem doğu hem de batı illerinin rahatlıkla ulaşabileceği bir konumdadır. Yeni yapılan tünel ve düzenlemeler bittiğinde artık bu bölgede trafik sorunu diye bir şey inşallah bahsetmeyeceğiz” dedi.
Şehir hastanelerinin Türkiye’de yapılacak iller arasında Trabzon’un da olmasının önemine vurgu yapan Atmaca “Malumunuz şehir hastanesi Türkiye de 5 ilde yapılacak ve bunlardan biri de Trabzon olacaktır. Bu durum Trabzon’umuz için çok önemlidir. 1000 yataklı yapılması planlan Şehir Hastanesi Trabzonumuza büyük bir istihdam sağlayacaktır. Ayrıca bölge için bir sağlık merkezi olması konumunu hem daha güçlendirecektir hem de komşu ülkelere yönelik sürekli gündemde olan sağlık turizmine de katkıda bulunacaktır. Bu yatırım Trabzon ve bölge için çok önemli bir yatırımdır. İnşallah en yakın zamanda ilk kazmanın vurulmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.