TİSAD iftar programında Trabzon Turizm İl Müdürlüğü görevinden Ankara'ya atanan İsmail Kansız’a hizmetlerinden dolayı plaket verdi. Kansız gecede yaptığı konuşmada, “Biz devletin adamıyız. Devlet nerede görev verirse onu yaparız. Trabzon’daki görev sürecimizde önemli işler gerçekleştirdik. Bu hepimizin sayesinde oldu. Hakkınızı helal edin. Bu gece de sizinle beraber olmaktan mutluluk duydum. Hepinize teşekkür ederim” dedi.

TİSAD Başkanı Murat Çavga yaptığı konuşmada Kansız’a yeni görevinde başarılar dilerken turizmdeki eksiklere dikkat çekti: “Turizm için bir kış boyunca sayın bakanımız Süleyman Soylu başta olmak üzere şehrin tüm dinamikleri yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. Tam meyvesini toplamaya başlayacağımız zamanda, her şeyden elimizi ayağımızı çektik. Yani mahsulü dalında çürütüyoruz. Sezonun başlamasına 15 gün gibi kısa bir süre kalmasına rağmen turizm il müdürü olmayan bir şehiriz. Cazibe merkezimiz Uzungöl’ün yolu hala tek şeritten işliyor. 3 aydır heyelan olan yol açılmıyor. Mutlaka teknik bir mazereti vardır. Ama her teknik mazeretin mutlaka teknolojik bir çözümü de vardır. Bu hızla gidersek Sümela 3 yıl daha kapalı kalır. Bu yıl olmadığı gibi 3 yıl ayin yapılamaz. Sümela’nın tadilatına bir an önce sayın bakanımız ve sayın valimiz dikkat çekmelidir.

ÖLÜ TOPRAĞI ATMALIYIZ
Bir an evvel üzerimizdeki ölü toprağını atmalıyız. Kışın gösterdiğimiz heyecana yeniden kavuşmalıyız.
Sayın Valimiz Yücel Yavuz’un başkanlık yapacağı turizm koordinasyon kurulunu çalışır hale getirmeliyiz. 7/24 çağrı merkezinin başına İngilizce ve Arapça bilen call center tecrübesi olan iki personel koyarak aktif hale getirmeliyiz. Turizm bölgelerinde kışın bozulan yolları bu 15 günlük zaman diliminde tamir etmeliyiz. Atatürk Köşkü yolu üzerinde bulunan çatak mevkiindeki çalışma 10 gün içinde bitirilmeli.”