Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss, Macaristan’ın Trabzon Fahri Konsolosu Umut Durbakayım ve Macaristan Büyükelçiliği Ticari Danışmanı Burak Akdikmen, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Başkan Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Büyükelçi Gabor Kiss, köklü bir ticari geçmişe sahip olan Trabzon’la işbirliği konusunda istekli olduklarını belirtti.
 
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ise, Trabzon ile Zigetvar Ticaret ve Sanayi Odası’nın kardeş oda olduklarını hatırlatarak, “Birkaç yıl önceye kadar Kanuni Sultan Süleyman’ı anma etkinlikleri kapsamında Macaristan’ı ziyaret ediyorduk. İki ülke arasında tarihi bağlarda sahip yakın ilişkilerin, daha da geliştirilmesi ve işadamları arasında güçlü ticari bağlar kurulması konusunda biz de istekliyiz” diye konuştu.
 
Görüşmede, ilki Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de olmak üzere iki ülke işadamları arasında işbirliği toplantıları yapılması konusunda prensip kararı alındı ve bu konuda çalışma yapılması kararlaştırıldı.
 
BÜYÜKELÇİ İPEKYOLU MÜZESİ’Nİ GEZDİ
Görüşmenin sonunda ziyaretin anasına karşılıklı hediyelerin verilmesinin ardından, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Büyükelçi Gabor Kiss’e, Özel İpekyolu Müzesi’ni gezdirdi. Trabzon’un ticaret tarihiyle ilgili eserleri ilgiyle inceleyen Büyükelçi Kiss, müzede bulunan Avusturma – Macaristan İmparatorluğu madalyonuna da büyük ilgi gösterdi. Büyükelçi Kiss, Türkiye’de başka örneği olmayan müzeyi çok başarılı bulduğunu belirterek, duygularını müze şeref defterine yazdı.