61SAAT HABER SERVİSİ - Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısıyla, Türkiye'de son dönemde yapılan terör saldırılarını kınadı. TÜRKAV Trabzon Şube Başkanı Kenan Kuru, "Kamu binalarına saldırılar yapılırken dün yapılan bu alçakça saldırılar kamu alanı niteliği taşıyan alanda Gaziantep'te vatandaşlarımıza yapılmıştır. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralananlara acil şifalar dileriz. Milletin hizmetinde olan kamu çalışanlarının temsili olarak TÜRKAV adına, bu saldırıları şiddetle nefretle kınıyoruz" dedi. 
Kuru, sözlerine şu şekilde devam etti: "Millet iradesi TBMM'nin kararıyla yerine getirilmektedir. Kamu hizmetlerini yerine getiren ise devlet memurlarıdır. Şimdi neden kamu binaları ve kamu çalışanları hedef olmaktadır. Kamu binalarına kadar yaptıkları saldırılarla millete getirecek hizmetleri engellemek çabası içinde olan bu alçakların, devletle, milleti buluşturmamak hedefidir" 
Kuru, "Neden kamu hizmeti hedef alınmaktadır?" sorusunu sorarken cevabını ise şu şekilde verdi: "Kısaca hatırlayalım, kamu hizmetleri, millet için, günün her saatinde bütün zorluklara rağmen görev yapar, bu görevler kamu çalışanlarıyla yerine getirilir. 
Bakın ülkenin eğitim meselesi sağlık meselesi yatırım meselesi ve kamu düzeninin sağlanmasını devlet memurlarıyla yapılmak mecburiyetindedir. 
Kamu binalarına alçakça saldırılar kamu düzenini bozacak nitelikte olması ayrıca değerlendirme konusudur. 
Milli iradeyi dikkate almayanların saldırıları, milli birlik kaosu ortaya koymak çabasındadır. Bu soyu bozuklara fırsatı Türk milleti vermeyecektir" ifadelerini kullandı.