Yazılı olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

BİZİ ULAŞTIRDIĞI HEDEF BİRLİKTİR.
‘’Trabzon, bölücü teröre şehir verilen illerden ön sırasında yer almaktadır. Trabzon’da da teröre verilen 7 şehidimizden en son Maçka ilçesinde 15 yaşındaki kınalı kuzu EREN içimizi yakmıştır. Trabzon neden hedeftir? Sorusuna cevabı bulmak mümkün olabilmelidir. Trabzon bölücü terörün geçidi olmayacaktır. Bölücü terörün vahşeti ve alçaklığına Trabzon GEÇİT VERMEMİŞTİR/ VERMEYECEKTİR. Trabzon’un bu duruşunu eleştirenler, hatta evini açmak isteyenlere tarih şahitlik yapmaktadır. Kınalı kuzu Eren ve Başçavuş GEDİK alçakça ve kalleşçe neden şehit edilmişlerdir? Tarih bu gün şahitlik yapmaktadır’’

TERÖRÜN TRABZON EYLEMLERİ:

Trabzon’un felsefesinde,  duyuşlarında, davranışlarında vatan sevgisi barınmaktadır. Bir sevdanın meydana serpilmiş varlığıyla alanlarda bulunulmaktadır. Vatan söz konusu ise, EREN’ in vatanseverliği gibi, daha 15 yaşında kınalı kuzular olarak meydanlarda olunmaktadır.  Kınalı kuzu EREN, gibi, biri çıkıp ta demiyor ki; EREN İYİKİ VARSIN. Daha 15 sinde teröristlerin alçaklıklarını anlayabilen ve kendini güvencesini devletin varlığında görebilmesinden okunacak dersler vardır. Trabzon birdir, devletine ve milletine sevdalıdır. TÜRKAV, buradan ifade etmektedir ki, Hukuk devletinin varlığı ile eşkıyaya karşı Karadeniz tabiatı gibi haşmetli olunmalıdır. 15 yaşında kınalı kuzu EREN’ in çocuk olmasının arkasında art niyet arayan bölücü terörün siyasi uzantılarının, hemen, EREN’ in çocuk yaşına yaptıkları açıklamalarıyla alçaklıklarını izlemekteyiz.  Vahşi pkk terörünün masum bir çocuğu kalleşçe şehit etmesini kınayamayarak bebek katili oldukları tarihte yerini almış olan bölücü teröre mevzi kazandırmak olan bu açıklamaları yapanlar, şerefsizlikleriyle bir kez daha yerini almışlardır. Milletin hizmetinde olan kamu Çalışılanlarının temsili TÜRKAV olarak bölücü terörü kınayamayan terörün siyası uzantılarını, şiddetle ve nefretle kınamaktayız.
Türkiye’nin, başına bela olan terörün içeride piyonlarına dışarıdan yapıldığı görülen destekçileriyle Türkiye’ ye karşı ortada ki anlayış devrimi insanlık düşüncesine yepyeni kapılar açarken, Türk milletine acı vermeye devam etmektedir. Pkk terörü ile ortada olan tarihine kısaca bakarak geçmişten bu güne kıyaslama yapmakta fayda mülahaza ederek, ortaya koyacağımız tespitlerle Hukuk devletinin varlığı ile Karadeniz tabiatı gibi haşmetli olunması gerektiğini hatırlatıyoruz.

TRABZON’UN HEDEFİ BİRLİKTİR

Türkiye Cumhuriyeti devletini maddi zarara, güvenlik ve Kamu görevlilerini, savunmasız insanları, bebekleri vahşice, kalleşçe şehit eden şerefsiz pkk’nın, siyasi uzantıları, problem var diye engeller çıkarmanın hesabı ile turizme kadar alçaklık içindedir. Trabzon, üzerinde oynandığı anlaşılan oyunları vatandaşların şuurlu birliği ve hukuk içinde aşmalıdır. Güçlü Türkiye’ye sahip olunmada Trabzon önemli konuma sahiptir. Güçlü Türkiye’den duyulan korku, endişe ve kaygının Trabzon’da, pkk’ nın Türkiye’de ilk eylemi 15 Ağustos 1984 tarihinde Eruh ve Şemdinli baskınlarındaki vahşetleri gibidir. Kınalı kuzu Eren ve güvenlik görevlilerimiz şahadet şerbetini içmişlerdir. Şehitlerimize, Allah’tan rahmet, yaralanan askerimize şifa, ailelerine ve Türk Milletine başsağlığı diliyoruz.