Türkiye Dans Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Kulüplerarası Dans Şampiyonası'nın 4. etabı, Trabzon'da yapıldı. Federasyon Başkanı Tolgahan Çinkitaş, dans sporuna ilginin arttığını belirterek, yıl sonuna kadar 10 bin sporcu ve 500 kulüp sayısına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

19 Mayıs Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Türkiye Kulüplerarası Dans Şampiyonası 4. etabına, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde 230 sporcu katıldı. Birbirinden güzel performansların sergilendiği yarışmada sporcular kadar izleyenler de heyecanlı dakikalar yaşadı.

Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolgahan Çinkitaş, "Sportif bir amaçla dans yapıldığını herkes öğrendi. İnanılmaz bir kulüpleşme var. Kulüp sayısı 120'yi geçti. 7 bin sporcuya, bin antrenöre ve 800 civarında hakem sayısına ulaştık. Yıl sonuna kadar hedefimiz 10 bin sporcu ve 500 kulübe sahip olmak. Bunu gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. Çünkü her geçen gün ilgi artıyor" dedi.

Dans sporunu artık sadece Ankara, İstanbul ve İzmir olarak değil tüm Anadolu'yu kapsayacak şekilde düşündüklerini belirten Çinkitaş, "Spor ve kültür kenti olan Trabzon'un bu spor dalında da iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Trabzon gibi gençlerin yoğun olduğu Anadolu kentlerinde bu sporu daha da etkinleştirmek istiyoruz. Bunun içinde her türlü desteği vermeye hazırız. Diyarbakır'da yeni bir kulüp kurmak için çalışmalar sürüyor" ifadesini kullandı.

Türkiye Kulüplerarası Dans Şampiyonası 29 Nisan'da Bodrum'da ve 3 Haziran'da İstanbul'da yapılacak etapların ardından sona erecek.