Forum AVM’de düzenlenen serginin açılışında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uraloğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Saadettin Kaşıkçı, gazeteciler ve sanatseverler hazır bulundu.
Spor, siyaset ve sanat alanlarında 36 fotoğraftan oluşan serginin açılışını gerçekleştiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, fotoğrafların her birinin birer sosyal mesaj içerdiğini kaydederek, “Fotoğraflar muhteşem. Her biri bir sosyal mesaj içeriyor. Özellikle benim de bir dönem giderek kamplarda tedavilerini yaptığım Suriyeli kardeşlerimizi konu alan fotoğraflar beni çok etkiledi. Bu tür sergiler sadece görüntü anlamında değil verdiği mesaj anlamında da çok önemlidir. Bütün Trabzonluların bu fotoğraf karelerini görmelerini istiyorum” diye konuştu.
Başkan Gümrükçüoğlu ve Forum AVM yetkililerine kültür ve sanata verdiği desteklerden ötürü teşekkür eden Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut da, “Bazen saatlerce konuşursunuz ama bir fotoğraf karesinin anlattığını anlatamazsınız. Unutmayalım ki Vietnam savaşını bir kare fotoğraf durdurmuştu” ifadelerini kullandı.
Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin fotoğraf sergisinin 9 Kasım’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacağı belirtildi.