Türkiye ve Trabzon’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkonsolos Nohasi “Türkiye’de görev aldığım için sevinçliyim. Ancak Trabzon’da olduğum için daha da sevinçliyim. Gerçekten kendimi evimde gibi hissediyorum. Trabzon halkının sıcakkanlı olması bunu bana hissettiriyor. İran olarak Türkiye ile ilişkilerin yoğunlaşmasına önem veriyoruz. 2012 yılında 15 milyar dolar olan ekonomik ilişkilerin, 2015 yılında 30 milyar dolara çıkmasını hedefliyoruz. Benim amacım özellikle Trabzon ve Doğu Karadeniz illeri ile ilişkilerin daha da arttırılmasıdır” şeklinde konuştu.

Vali Dr. Recep Kızılcık ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Dubai ve Suudi Arabistan gezilerinden geçtiğimiz günlerde gerçekleşen turizm fuarlarında Trabzon'un tanıtımını yaptıklarını hatırlattı. Vali Kızılcık, "Ümit ederiz ki bu beklentilerimiz gerçeğe dönüşür. Körfez ülkeleri ile olduğu gibi komşumuz İran Cumhuriyetiyle de ilişkilerin gelişmesini bekliyoruz. Ümit ediyoruz ki sizin görev döneminizde bu ilişkiler daha da üst noktalara taşınmış olur” dedi.

Konuşmaların ardından Başkonsolos Nohasi, Vali Kızılcık’a güven mektubunu ve yöresel işlemeli vazo verirken, Vali Kızılcık da Başkonsolos Nohasi’ye telkariden yapılmış fincan takımı hediye etti.