Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantısının gündem konusu Avrasya Üniversitesi oldu. Toplantıya Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şadan Eren, Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, Mütevelli Heyet Üyesi Nihat Adıgüzel, Genel Koordinatör Prof. Dr. Aşkın Asan, Genel Sekreter Gülay Yeniçeri ve meclis üyeleri katıldı. Avrasya Üniversitesinin tanıtım filminin izlettirilmesinin ardından Avrasya Üniversitesi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Aşkın Asan Üniversite ile ilgili sunum yaptı. Asan, Avrasya Üniversitesinin kısa zamanda inanılmaz derecede büyüdüğünü ve bölge için önemli bir marka olduğuna değinerek, Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı ile önemli bir projeye imza attık. Sayın Başbakanımızın katılımı ile projemiz daha da önemli olmuş dikkate alınmıştır. Şimdide birinci dünya savaşı şehitlerimiz için anıt yaptırıyoruz. Avrasya Üniversitesi büyük projelere imza atmaya devam ediyor bizi izlemeye devam edin dedi.
 
*TÜRKİYE’DE İLK DERS AVRASYADA BAŞLADI

Avrasya Üniversitesinin ilkleri hayata geçirdiğini dile getiren Prof. Dr. Aşkın Asan, Türkiye’de ilk kez başlattıkları Kendini Savunma Dersi ile Toplumsal cinsiyet eşitliği ve adaleti,  Şiddetin tanımı ve çeşitleri, Kadına yönelik şiddetle mücadele ve ilgili ulusal ve uluslararası mevzuat, Potansiyel katillerin ve şiddet uygulayanların tuzakları ve bu tuzaklara karşı tedbirler, Hukuki hak arama ve şiddetten korunma yolları ve Savunma Teknikleri alanlarında eğitim öğretim yapılacağını kaydetti.

*TTSO İLE MENTORLUK PROGRAMI

Prof. Dr. Aşkın Asan, Avrasya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası arasında mentor programının başlatıldığını bildirdi. Prof. Dr. Asan bu konuda şu açıklamayı yaptı: “ Mentor programının amacı TTSO’ya kayıtlı iş adamı ve iş kadınlarını bir araya getirmek, iş insanlarının kariyer ve iş hayatında edindikleri tüm deneyimleri öğrenciler ile paylaşmalarını sağlamak ve öğrencileri iş hayatına en iyi şekilde hazırlamaktır.” bilgisini verdi.

*YILDIZ VE ASAN’A PLAKET VERİLDİ
Sunumun ardından, Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız ile Prof. Dr. Aşkın Asan’a Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şadan Eren ve Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu günün anısına plaket takdim ettiler.