TGC’YE ZİYARET
Ziyarette konuşan Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız “Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ne hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak istedik. Rektörümüz ve rektör yardımcımız da burada bizimle beraber. Yusuf beyle bizim 1986 yılından beri basın aracılığıyla bir tanışmışlığımız var. Maçka Belediye başkanlığı döneminden buyana ilişkilerim devam ediyor. Esasında 1986 yılından beri basınla hafta da bir de olsa bir şekilde buluştuk. Avrasya Üniversitesini kurarken Trabzon basının bize çok fazla katkısı oldu. Ulusal basından ilk başta bir destek alma imkanımız yoktu. Gücü yettiğince Trabzon basını bize destek oldu. Ama birileri bizi çok anlamamış olabilir. Cumhuriyet tarihinden beri Trabzon’a en büyük yatırım KTÜ’den sonra Avrasya Üniversitesi tarafından olmuştur. İlerisi açık bir yatırım olmuştur. Son yıllarda çok iyi yatırımlar yaptık. Trabzon’un en güzel yerlerinde 3 tane yerleşkemiz var. Şu anda kontenjan bakımından vakıf üniversiteleri arasında ilk 10’dayız. Gelişen büyüyen vakıf üniversiteleri arasında da ilk 5’teyiz. YÖK’ün denetçilerinin yaptığı incelemeler de bir yıl içerisinde % 86 büyümüşüz. Bu sene daha fazla büyüme hızımız olacak. Ben her zaman Trabzon basınına teşekkür ettim. Çünkü Trabzon basını olmasaydı ne ben olurdum ne de Avrasya Üniversitesi olurdu. Şu anda Trabzon şanslı bir konumda. Cumhurbaşkanımız Trabzonlu sayılır, en önemli bakanlıklardan birinde Trabzonlu hemşerimiz var. Ama bunların altını dolduracak olan bizleriz. Bu konuda olumlu yaklaşım içinde olmalı ve destek vermeliyiz. Tekrardan yeni seçilen yönetimiz kurulunuza başarılar diliyor ve  hayırlı olmasını temenni ediyorum. Allah utandırmasın” ifadelerini kullandı.  

BASIN BİZİM SESİMİZ
Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan ise, “Bende size ve ekibinize hayırlı uğurlu olsun dileklerimi iletiyorum. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti şimdiye kadar Trabzon’un sesini hem Trabzonluya hem Türkiye’de hem de yurt dışında yaşayan herkese duyurmada etkin rol aldı. Basın bizim için oldukça önemli. Çalışmalarımızı sizinle beraber duyurmaya çalışıyoruz. Trabzon’un sesi oldukça gür bir sestir. Bu yüzden sizinle gurur duyuyoruz. Başkanım üniversitemizden detaylı bir şekilde bahsetti. Sadece bir iki kelime eklemek isterim. Avrasya üniversitesi sadece öğrenci kapasitesiyle büyümüyor. Kalitesiyle ve vermiş olduğu eğitimle öğrencilerine 21. yüzyılda ihtiyaç duyacakları ilgi ve birikimi kazandırırken vatana ve millete hayırlı bir evlat olarak ta yetişmelerine vesile oluyor. 15 Temmuz’da yaşanan olaylardan sonra bizde üniversitemin sistemini tekrardan gözden geçirdik. Gördük ki bugüne kadar çok doğru işler yapmışız. Bir kişi dahi FETÖ davasından dolayı tespit edilmedi. Buda çok güzel bir olay. Demek ki ne kadar titiz çalışıldığının bir göstergesi oldu.” diye konuştu. 

AVRASYA BİR MÜCADELENİN ÜRÜNÜDÜR
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, “Bu üniversite bir mücadelenin ürünüdür. Sayın Başkan tek başına başladı bu işe. İnanılmaz bir mücadele verdi. Ardından yanına aldığı arkadaşlarla böyle bir marka yarattı. Avrasya Üniversitesi sadece öğrenci kapasitesiyle değil, aynı zamanda üstlendiği misyonla farklı noktaya doğru gidiyor. Ben gerçekten gurur duyuyorum. Maçka ilim eğitim vakfından bugün Türkiye’nin kabul ettiği özel üniversitelerin en başına yerleşen bir konumda. Ömer bey ve ekibi yüreğini ortaya koydu, kendisini ortaya koydu. Sağlığından ve de ailesinden fedakarlıklar yaptı. Avrasya ismiyle markalaştırdı. Biz Trabzon Gazeteciler Cemiyeti olarak, Trabzon basını olarak, arada elbet eleştirilerde olacak, bu üniversitenin daha kurumsallaşması için daha iyi yerlere gelmesi için bütün yüreğimizle birlikte yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bugün bu ülkede 10 tane istihdam sağlayana çok büyük saygı duyulurken, Avrasya Üniversitesi öğrenci kapasitesiyle birlikte kentin ticari lokomotifi olmuştur. Buna KTÜ’yü de ekleyebiliriz. O nedenle Avrasya Üniversitesinin büyümesi ve daha da kurumsallaşması için yapılacak olan her türlü organizasyonda verilebilecek tüm destekleri vermeye hazır olduğumuzu burada belirtmek istiyorum. Yönetim kurulum adına bizi, ekibiyle ziyaret ederek onurlandırdığı için çok teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.