TTSO Heyetini Hükümet binasında kabul eden Özerk Acaristan Hükümet Başkanı Levan Varshalomidze, heyeti ülkesinde görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Görev başında olduğu 8 yıl boyunca iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için çalıştığını belirten Varshalomidze, "Biz Karadenizliyiz. Bu şehir de, sizin şehrinizdir. Bundan dolayı bizim gücümüz de birlik ve beraberliktedir. Birlikte düşünüyor, birlikte hareket ediyoruz. Geçtiğimiz 8 seneyi, Gürcistan-Türkiye ilişkileri açısından örnek bir dönem olarak gösterebiliriz. Sekiz yıl önce vize uygulaması ve gümrükte bazı problemler vardı. Ve burada da, parmakla sayılabilecek birkaç tane Türk yatırımcı vardı. Ama bugün gelinen noktada yapılan yatırımları sayamıyoruz. Bunun aynı şekilde devam etmesi gerekir" dedi.

Gürcistan'da geçtiğimiz hafta içinde yapılan seçimlerle ilgili konuşan Varshalomidze, "Vatandaşlarımızın kararı bizim için her şeyden önce gelir. Biz bu karara saygı duyuyoruz" değerlendirmesini yaparken, bu sonucun iki ülke arasındaki ilişkileri etkilemeyeceğini söyledi.

TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy ise Başkan Levan Varshalomidze'nin genç bir yaşta çok önemli bir görevi başarıyla yürüttüğünü vurgulayarak "Sayın Başkan, Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesi için çalışmalar yaptı. Bizlere çok ilgi alaka gösterdi. Kendisinden çok memnunuz. Bizi hep güler yüzle karşıladı. Komşu ve kardeş Gürcistan'ın yaptığı son seçimlerin ülkelerine hayırlı olmasını diliyoruz. Sayın Başkan Varshalomidze de genç yaşta çok önemlibir görevi bugüne kadar başarıyla yürüttü" diye konuştu.

Türkiye ile Gürcistan arasındaki dostluğun çok güçlü olduğunun altını çizen Ulusoy, bunun aynen devam edeceğini söyledi.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da geçen hafta yapılan seçimlerin hem Gürcistan hem de bölge açısından hayırlı olmasını dileyerek "Türkiye ile Gürcistan ve Acaristan arasında geçmişten bu yana çok güçlü ilişkiler olmuştur. Bunun aynı şekilde devam edeceğine inanıyorum. Sayın Başbakan Levan Varshalomizde de ekibiyle birlikte çok başarılı çalışmalar yürüttü. Bu görev değişikliği her zaman olabilir ama asıl önemli olan bu sürecin devam etmesi, daha da ileriye götürülmesidir" ifadelerini kullandı.

Ziyarette Başkan Varshalomizde TTSO Heyetine Gürcistan'da yapılan çalışmaları anlatan kitap hediye ederken, TTSO Heyeti de kendisine telkari hediye etti.