MHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Oktay Kaplan MHP Büyük Kurultayı ile ilgili yayınladığı basın bildirisinde dikkat çekici iddialarda bulundu. Kaplan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

4 Kasım Pazar günü Ankara Arena’da Milliyetçi Hareket Partisinin şöleni var. Bu şölene, bu Büyük Kurultay MHP’nin Birliğini, beraberliğini bütün dünyaya gösterecek.

Türk ve İslam dünyasının temsilcilerinin de katılacağı bu Kurultay, bir siyasi parti kongresinden öte, milletimizin geleceğinin kurultayı olacaktır. Çünkü, milletimizin ve Türk İslam dünyasının gözü, kulağı ve de umudu bu kurultaydadır.

Türklüğün Anayasadan silinmek istendiği, ülkemizin bütünlüğünün tehdit altında olduğu, dış güçler, iç ihanet çetelerinin birlikte hareket ettikleri bu dönemde, kurultayımız milletimizin umut ışığı olacaktır. Milletin geleceği Milliyetçi Hareket Partisinin geleceğine bağlıdır.

“Birlikte rağmet, ayrılıkta azap” olduğunu bilen bizler, 4 Kasım günü şölen yapıp, 5 Kasım günü bütün dosta ve düşmana bu birlikteliği göstereceğiz.

Bu sebeple bu büyük kurultaya katkı sağlamak, gönül verdiğimiz Genel Başkan Adayımız Milletvekilimiz Koray Aydın’a destek olmak için, 3 Kasım Cumartesi günü saat 17.00’de Ankara’ya gidiyoruz. Gitmekle kalmıyor, bu heyecanı yaşamak, destek olmak, katkı sağlamak isteyen bütün Trabzonlu’larla birlikte olmak istiyoruz. Trabzon’un ayrıcalığı olduğunu, Trabzon’un Türkiye’nin aynası olduğunu bu kongrede de göstermek istiyoruz.

Bunun için gelmek isteyen bütün ülküdaşlarımızı, partililerimizi ve Trabzonluları Ankara’ya Büyük Kurultayımıza davet ediyoruz.

Gelmek isteyenlerin Milliyetçi Hareket Partisinin İlçe Teşkilatlarına müracaat etmelerini duyuruyoruz.

Ve diyoruz ki; gelin birlikte büyük bir şölen yapalım ve de 4 Kasımda milletin bahtını birlikte açalım.