61SAAT HABER SERVİSİ

Mevcut Başkan Suat Gürkök ile karşı aday Mustafa Gümrükçüoğlu kongrede başkanlık için yarışacak TÜRSAB kongresi saat 14.00'te Usta Otel toplantı salonunda başladı. 

Kongrede 180 acentanın oy kullanma hakkı bulunduğu kongrenin basın mensuplarına kapatılması dikkat çekti.

Trabzon’da yapılan kongrelerde ilk kez bir kongre basına kapatılırken başkan adaylarının salon içerisindeki açıklamaların yazılmasına izin verilmedi.

Konuyla ile ilgili ise yetkililer, ‘İç tüzük’ nedeniyle böyle bir uygulamanın yapıldığı ifade edildi. Kongreyi takip etmeyen gazeteciler ise salondan dışarı çıkartıldı.

Kongre öncesi ise başkan adayları kısa açıklamalarda bulundu.

Gürkök, oy kullanan 155 üyeden 99'unun oyunu alarak yeniden başkan seçildi. Gümrükçüoğlu'nun 54 oy aldığı seçimde, 2 oy ise geçersiz sayıldı.
TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Gürkök, seçimin ardından yaptığı konuşmada, hizmet alanlarında Trabzon, Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane ve Rize'nin bulunduğunu anımsatarak destekleri dolayısıyla üyelere teşekkür etti.

Türkiye'nin 2016'da birçok badire atlattığını belirten Gürkök, şöyle devam etti:
"Yaşanan olaylar ister istemez turizme de yansıdı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından sektördeki herkesle birlikte hareket ederek işleri yoluna koymak için gayret sarf ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Hepimiz, ülkemizin güvenilir bir yer olduğunu her platformda dile getirmeye gayret ediyoruz. Bu çabalarımız sayesinde bölge turizminde yeniden hareketlenme yaşanıyor."
Gürkök, Kültür ve Turizm Bakanlığının sektör temsilcilerinin isteklerini dikkate aldığını ve bunlardan bazıları yerine getirdiğini anlatarak şunları söyledi:
"Örneğin, ülkemizin ve bölgemizin en önemli turizm alanlarından olan Sümela Manastırı'nın ihalesi yapıldı. Trabzon, uçaklara sağlanan yakıt desteğinden faydalanacak iller arasına alındı. Sarp Sınır Kapısı'nda yaşadığımız çeşitli problemlerin çözümü için adım atıldı. Bunlar bizim için önemli ve daha da güzel gelişmeler olacağına inanıyoruz."
Gürkök, destekleri dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya teşekkür etti.
Bölgede adeta atıl vaziyette olan çeşitli tarihi değerler bulunduğunu vurgulayan Gürkök, bunların da bir an önce restorasyonlarının yapılarak turizme kazandırılması gerektiğini kaydetti.