Nevzat Şakar'ın, Trabzon'da evinin önünde uğradığı silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınan Ö.Ö, M.A, Ö.F, F.B. ve C.H, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Nöbetçi savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan bu kişiler,
"Tasarlayarak adam yaralama, genel güvenliği tehlikeye sokma, silahla ateş etme" suçlarından tutuklandı.
Şakar, 22 Ocak'ta, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda ayağından yaralanmıştı.

ADLİYEYE SEVK EDİLMİŞLERDİ

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, 22 Ocak Pazar günü saat 02.30 sıralarında evinin bulunduğu sokakta arkasından yaklaşan bir kişinin tabancayla açtığı ateş sonucu sağ topuğundan yaralandı. Olayın ardından kaçan siyah montlu saldırganın bulunması için çalışmaları sürdüren Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 100'e yakın güvenlik kamerası görüntüsünü inceledi. Önceki gün, Trabzon'un Bahçecik Mahallesi'nde yapılan operasyonda 6 kişi gözaltına alındı, bir kişi Emniyet'teki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Olayda kullanılan silah ve kar maskesi ise, Bahçecik Mahallesi'nde bir fındık bahçesinde gömülü olarak bulundu.

ADLİYEYE SEVKEDİLDİLER

Emniyette iki gündür sorgulanan Ö. Ö., M. A., Ö. F., F. B. ve C. H., işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu sabah Adliye'ye sevkedildi. Polis ekipleri, zanlıların Adliye'ye çıkarılması öncesinde çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Adliye etrafında görülen şüpheli şahısların kimlik sorgulamaları yapıldı ve bölgeden uzaklaştırıldı. Zanlılardan Ö. F.'un, olay sırasında tetiği çektiğini itiraf ettiği öğrenildi. Ö.F'un sorgusunda, "Alkollüydüm. Gittim ve tetiği çektim" dediği öğrenildi ancak nedeni hakkında bilgi verilmedi. Olayda kullanılan silah ve kar maskesinin de Ö. F. tarafından gömüldüğü ve bu kişinin gösterdiği yerde bulunduğu belirtildi.

Bu arada olay gecesindeki telefon kayıtlarının incelenmesi sonucunda, Ö. Ö. ve M. A. arasında, "Kızlar Trabzonsporluymuş" ve "Misafir Nevzat Şakar" metinlerinin bulunduğu iki mesajın gönderildiği belirlendi. Adliye'ye sevkedilen 5 kişinin, eski Akçaabat Sebatspor Başkanı Veli Sezgin'in ayağından vurulması, eski Trabzonsporlu futbolcular Gökdeniz Karadeniz ve Fatih Tekke'nin ev, araba ve işyerlerinin kurşunlanması olayında da gözaltına alındıkları öğrenildi.

5 zanlının savcılık sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye sevkedileceği belirtildi.