Trabzon’da Murat Dikbaş ve Mustafa Gürdal adlı iki Vali yardımcısı dün gözaltına alındı. Vali yardımcılarının kaldığı evler polisler tarafından arandı. Ankara ve İstanbul’da FETÖ/PDY üyesi bir grup askerin darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlar kapsamında önce açığa alınan, ardından da dün gözaltına alınan iki Vali yardımcısında biri Murat Dikbaş’ın daha önce kritik bir görevde bulunduğu ortaya çıktı. 

BİR YIL ÖNCE TRABZON’A GELDİ

İçişleri Bakanı Muammer Güler’in özel kalem müdürü olarak görev yapan Murat Dikbaş önce Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı’na tayin edildi. Dikbaş daha sonra 2015 yılı Haziran ayında çıkarılan bakanlık kararnamesi ile Trabzon Vali Yardımcılığı görevine atanmıştı. Gözaltına alınan ikinci vali yardımcısı Mustafa Gürdal’ın ise Menemen Kaymakamlığından, Trabzon Vali Yardımcılığı görevine atandığı ortaya çıktı.

MÜDÜR KİMLERLER ORTAYA ÇIKTI

17-25 Aralık operasyonlarının ardından hakkında elde edilen bilgiler doğrultusunda önce bakanlık özel kalem müdürlüğünden ardından da Ankara’dan uzaklaştırıldığı öğrenilen Murat Dikbaş’ın özel kalem müdürlüğü görevini yürüttüğü dönemdeki bağlantılarının araştırıldığı öğrenildi. Dikbaş’ı özel kalem müdürlüğü görevine getirilmesinin ardından bakanlık bilgilerini örgüte sızdırıp sızdırmadığının da araştırıldığı belirtildi. Bu arada Vakfıkebir Kaymakamı Yıldıray Malğaç’ın sorgusu ise sürüyor.

GÜNEBAKIŞ

ENİS YILDIRIM