Uganda'da geçirdiği trafik kazası sonucunda ağır yaralanan 38 yaşındaki Arslan Aygün Sağlık Bakanlığı'na ait özel ambulans uçakla Trabzon'a getirildi. Trabzon Havaalanı'nda hazır bekleyen 112 Acil Servis Ambulansı ile Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Arslan Aygün, burada tedavi altına alındı.

TUSKON aracıyla 2 yıl önce Uganda'ya giden Aygün, ihracat ve tekstil üzerine çalışıyordu. Trabzon Havaalanı'nda yakınları ile beraber yaralı ağabeyini bekleyen Ömer Aygün olayı şöyle anlattı. Ağabeyinin 11 gün önce bir motosiklet kazası sonucu yaralandığını söyleyen Ömer Aygün, "Kazanın ardından ağabeyim düşerek kafasını bir beton duvara çarpıyor. Çarpmanın etkisi ile kafatası çatlıyor ve beyninde kanama meydana geliyor. Beynin şişmesiyle beraber gözlerinde de şişme başlıyor. Çeşitli operasyonlar oluyor bu operasyonlar sonucunda felç olayını önlemek için kafasının sağ tarafından kemik alınıyor." dedi.

Ambulans uçağının gelişine ilişkin ise Aygün şunları söyledi: "Biz orada büyükelçiye başvurduk. Büyükelçi Türkiye ile bağlantı kurdu. Daha sonra Türkiye'den bizi Sağlık Bakanlığı aradı, 'hastanın yola çıkacak durumu hazırsa biz de hazırız, sizden telefon bekliyoruz' dedi. Devletimiz çok büyük bizim ağır hastamızı ücretsiz bir şekilde Uganda'dan özel ambulans uçakla Trabzon'a getirdi."

Uganda'da 3 beyin cerrahisi olduğunu ve bunların birinin zor şartlar altında gece saat 01.30'da kalkıp kendilerine yardımcı olduğunu belirten Aygün, Uganda halkını çok sevdiklerini ve teşekkür ettiklerini söyledi. Aygün, "Ben Uganda'ya gitmeden önce ağabeyim bir haftalık hasta idi. Gidemedim pasaport işlemleri vardı. Bir haftalık zaman zarfı içerisinde oradaki Türk okullarındaki öğretmenler ve buradan oraya giden esnaf ağabeylerimiz dörder saat aralıklara beraber hastamızın başında gece gündüz nöbet tuttular. Hiç kimse kimsesiz değil, başında bulundular yardımcı oldular" şeklinde konuştu.