UND’DEN BATUM ÇIKARMASI!

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) bünyesinde oluşturulan, Gürcistan ve Azerbaycan, Karadeniz Bölgesi Çalışma Grubu toplantısı, bölge çalışma grubu üyelerinin katılımı ile geçtiğimiz günlerde Trabzon’da gerçekleştirildi. Toplantıya UND YK Üyesi Abdullah özer, Bölge Çalışma Grubu Başkanı Hüseyin Özdemir, Salim Uzun, Gökhan Kutlu, Mustafa Sağıroğlu, İsa Baş, İsmail Tosunoğlu, Haşim Çavdar, Coşkun Yılmaz, Vural Erbaş, Dinç Özbiçer, Kral Faysal Çillioğlu, Tolga Bakırcı ve UND Bölge Temsilcisi Hakan Demircan katıldı. Gürcistan ve Azerbaycan’la ilgili sorunların ve çözümlerin konuşulduğu toplantıda önemli mesajlar verildi ve yol haritası çizildi.
SORUNLAR GÜRCİSTAN’DA KONUŞULDU
(UND) Uluslararası Nakliyeciler Derneği ekibi bu toplantıdan 1 gün sonra T.C.  Gürcistan / Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan’ı makamında ziyaret etti. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Ataşesi Özay Kutlu ile Ekonomi Bakanlığı Ataşesi Mikail Develioğlu’nun hazır bulunduğu görüşmede, UND heyeti bir önceki gün Trabzon’da gerçekleştirdiği çalışma grubu toplantısında alınmış kararlar doğrultusunda, Türk Nakliyecisinin Gürcistan içerisinde, özellikle Adjara bölgesinde karşılaştığı sorunları ayrıntılı bir şekilde masaya yatırdı. 
CEZALAR İPTAL EDİLECEK!
Gürcistan yol kontrol birimlerince özellikle Adjara bölgesinde, Türk araçlarına yönelik haksızca ve usulsüzce yazılan trafik cezalarıyla alakalı şikayetler paylaşıldı. Başkonsolos Temizkan, bu konu hakkında gerekli departmanlarla görüşmeler yaptıklarını, cezaların yazıldığı tarihten itibaren 10 gün içerisinde “Gürcistan İçişleri Bakanlığı Devriye Polis Dairesi Adjara Başşubesine” yapılacak yazılı itiraz neticesinde, haklı olunduğu takdirde cezaların iptal edileceğini belirtti.
SORUNLAR YERİNDE KONUŞULDU
Ziyaretin devam eden bölümünde, Başkonsolos Temizkan ve ekip saha ziyaretleri gerçekleştirdi. Ekip ardından da Sarp sınır kapısında TIR’ların sıra düzenine girdikleri sıralı park tesisi ve Sarpi Gümrük Müdürü gümrük sahasında ziyaret etti.
Nakliyeciler heyeti ardından da Park tesisi ziyaretinde, araçlara yönelik sıra düzeninde adaletsizlik yaşandığı, Türkiye’de olduğu şekilde ilk gelen ilk çıkar kuralının uygulanmadığı, menfaat karşılığında araçların çıkışlarına öncelik verilebildiğine dair sorunlar, konunun muhataplarına bizzat aktardı.
BAŞKONSOLOS TEMİZKAN: TRABZON’A GELMEKTEN MEMNUNİYET DUYARIM
Türkiye heyeti Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan’ı Trabzon’a davet etti. Temizkan, Trabzon’daki toplantıya katılmaktan memnuniyet duyacağını belirtti. Ardından Türkiye heyeti teşekkür konuşmasında, “Batum Başkonsolosumuz Yasin Temizkan’ başta olmak üzere, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı Ataşelerimize, sektörümüze göstermiş oldukları yakın ilgi ve alakadan ötürü şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
GENİŞ KATILIM
Nakliye sektörü adına gerçekleştirilen ziyaretlere, UND Yönetim Kurulu Üyeleri Abdullah Özer ve Alişan Ender Topaloğlu, UND Karadeniz Bölge Çalışma Grubu Başkanı Hüseyin Özdemir ve UND Trabzon Bölge Temsilcisi Hakan Demircan katıldı.