61SAAT HABER SERVİSİ - Üniversite Araştırma Laboratuvarı (ÜNİAR) bünyesinde, Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yüksel tarafından yapılan Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri 2017 sonuçları açıklandı.
Her hangi bir kurum ya da kişiden finansal destek alınmadan 81 il bazında yapılan araştırmada, Trabzon “Çok yüksek memnuniyet hissedilen” 13 şehir arasında yer aldı. 
Buna göre 13 Şehir A± seviyesi ile değerlendirilirken 91 puan ile ilk sırada ki şehir Eskişehir oldu. Eskişehir’i Antalya ve İzmir izlerken Samsun ve Trabzon ise 85 puanla 12 ve 13. sıradan listenin en iyiler bölümüne girdi.
Bölge illerden Giresun 16., Ordu ise 20. sırada yer aldı. Bu iki şehir A seviyesi olarak, “Yüksek Memnuniyet Hissedilen Şehirler” bölümünde yer aldı.
Artvin ve Rize ise araştırmada 48. ve 52. sırada yer alarak 5. kategoride “Memnuniyetsizliği gideremeyen şehirler” kısmında kendilerine yer buldu. Gümüşhane ise 62., Bayburt ise 74. sırada yer alarak , 6. kategoride ki “Memnuniyetsizliğin çok yüksek olduğu şehirler” bölümünde yer aldı.