Trabzon Valisi Dr.Recep Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık’ın yanı sıra,Trabzon Belediye Meclis Başkanvekili Nusret Onur, Arsin Belediye Başkanı Dr.Erdem Şen, Tevfik Serdar Kültür ve Sanat Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Ahmet Armutçu ve çok sayıda sanat müziği severin katıldığı konser, mini peşrevin ardından koronun seslendirdiği iki Nihavent eserle başladı.


Kemal Barış’ın sunumuyla renklenen gecede usta bestekarlar Sadettin Kaynak ve Avni Anıl’ın birbirinden güzel eserleri icra edildi. Şef Hasan Tahsin Öğretmen önderliğindeki muhteşem koro ve sazlar izleyenlere müzik resitali sundular. Nurhan Bilen, Sultan Selçuk, Aslı Özgüler, Ebru Daşdelen, Elif Bektaş, Nurgül Süme ve yılların eskitemediği muhteşem yorumcu Salim Önder solo eserlerde büyük alkış aldılar.


Konser sonunda koro şefi Hasan Tahsin Öğretmen’e Trabzon Valisi Dr.Recep Kızılcık tarafından çiçek takdim edildi. Vali Kızılcık yaptığı konuşmada, müthiş bir çalışmanın eserini büyük keyifle izlediklerini belirterek “ Bu eserin mimarı Sayın Hasan Tahsin Bey’i ve arkasındaki bu muhteşem ekibi sizlerin huzurunda tebrik ediyorum. Fazla söze gerek bırakmadılar. Trabzon insanının kültür ve sanatla nedenli iç içe olduğunu ve bunu kendine bir yaşam tarzı seçtiğini anlamak için buradaki tabloya bakmak yeterlidir” Diye konuştu.


Trabzon Belediye Meclis Başkanvekili Nusret Onur da başta koro şefi Öğretmen olmak üzere emeği geçenleri kutlarken, “ Bu akşam burada aylardır özverili çalışan bir grubun başarısına tanık olduk” Dedi.


Gecede sahne alan yılların deneyimli seslerinden Salim Önder söylediği şarkılarla davetlileri coşturdu. Zor eserlerin altından kolaylıkla kalkmayı bilen Önder özellikle tecrübesi, sahne hakimiyeti ve yorumuyla alkış topladı.