61SAAT HABER SERVİSİ- Hasan Tüncel

Türkiye'nin sayılı turizm merkezleri arasında yer alan ve Trabzon'un en çok ziyaret edilen yeri olarak bilinen Uzungöl'de hem turistler hem de esnaf çileden çıktı.

Havaların ısınmasıyla birlikte bölgeye binlerce sinek akın ederken esnaf çalışamayacak duruma geldi. Esnafın, ışıkların açılmasıyla birlikte dükkanlarına doluşan sinekler kötü bir görüntü ortaya koyarken vatandaşın da midesini bulandırdı.

Günde dükkanlarına binlerce  sineğin doluştuğunu belirten işyeri sahipleri, "Yeter artık canımıza tak etti. Belediye bize araç göndereceğini söyledi fakat hiçbir çalışma yapılmadı şu ana kadar. Çok zor durumdayız. Sinekler tarafından Trabzon'un turizim cenneti işgal edildi. Buradan dışarıya iyi bir hizmet sunamıyoruz. Her gün binlercesini dükkandan temizlemek zorunda kalıyoruz. Bu şekilde buraya gelen turistleri nasıl memnun edeceğiz? Bu bölgeye nasıl turistçekeceğiz, biz nasıl ayakta duracağız. Esnaf olarak iki haftadır zor günler geçiriyoruz. Yetkilileri çağrımızdır, Trabzon'un en önemli yerini unutmayın. Işıkları açamaz olduk. Kapalı halde dükkan mı işletilir? Her gün halı çekme makinesi ile binlercesini temizliyoruz. Bizim görevimiz sinek temizlemek değil vatandaşa hizmettir. Belediyenin verdiği sözü tutmasını istiyoruz. Buraya gerekli önlemleri almazsa burada turizim biter" şeklinde isyan etti. 

Öte yandan bölgeye gelen turistler durumun içler acısı olduğunu kaydederken belediyeleri göreve davet ettikleri görüldü.