Arslan, kaliteli mekan ve hizmet anlayışıyla Karadeniz Bölgesi’nde önemli bir açığı kapatmaya katkıda bulunacaklarını söyledi.

Karadeniz Bölgesi’ndeki her ilden öğrencisi bulunan ve kısa adı TUREM olan Vakfıkebir Turizm Eğitim Merkezi, kurulduğu günden bu yana yurt içi ve yurt dışındaki turizm işletmelerine mutfak ve servis hizmetleriyle birlikte bin 350 ara eleman kazandırdı.

Arslan, 1992 yılında hizmete giren ve Türkiye’deki 9 kurumdan biri olan Vakfıkebir Turizm Eğitim Merkezi’nin, 20 yıldan beri turizm sektörüne ara eleman yetiştirdiğinin altını çizdi. Arslan, “Yeni hizmet binamızın çok yakında hizmete girecek olmasıyla birlikte bölgemizin çok önemli bir sosyal tesis açığı kapanmış olacak ve öğrencilerimize daha kaliteli eğitim ve uygulama alanı kazandırmış olacağız.” dedi.

Yeni hizmet binasının üç ana bölümden oluşacağına dikkat çeken Mehmet Arslan, kampus içinde eğitim öğretim binasının yanı sıra 180 öğrenci barındırabilecek pansiyon ve 90 yataklı uygulama otelinden ibaret olduğunu ifade etti. Arslan, “Otelimiz hem bölgemizin turizm sektörüne canlılık katacak, hem de yeni kalite anlayışıyla beraber Karadeniz Bölgesi’nde önemli bir açığı kapatmış olacaktır." şeklinde konuştu.