Vakfıkebir İlçe Tarım Müdürlüğü binasının, yıkılıp yeniden yapılması için yapılan girişimler 13 yıl sonra sonuç verdi. 18 Haziran 2012 tarihinde ihale edilen İlçe Tarım Müdürlüğü binası yıkıldı, yeni bina için çalışmalar başladı.

Ak Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu, 1964 yılında suni tohumlama istasyonu olarak hizmete giren binanın, daha sonra Tarım İlçe Müdürlüğü'ne dönüştürüldüğünü belirtti. Harabeye dönen binanın 1999 yılından beri yıkılması için müracaat edildiğini söyleyen İskenderoğlu, "Yaptığımız girişimler sonucu 18 Haziran 2012 tarihinde İlçe Tarım Müdürlüğümüzün binasının ihalesi yapıldı. İlçemize yakışmayan ve harabeye dönen İlçe Tarım Müdürlüğümüzün yeni hizmet binasının yapılacak olmasının heyecanını yaşıyoruz. 305 metrekare arsa üzerine yapılacak olan yeni hizmet binası iki katlı olacak. İhaleyi alan AR-HA İnşaat Şirketi çalışmalara başladı. 365 gün süresi var ama ilgili müteahhit yaklaşık dokuz ay gibi kısa bir sürede hizmet binasını bitirip teslim etmeyi hedefliyor." dedi.

İskenderoğlu, ayrıca, ilçeye her alanda yeni yatırımlar kazandırmak için gece gündüz çalıştıklarını sözlerine ekledi. Vakfıkebir Tarım İlçe Müdürlüğü'nün, yeni binası yapılıncaya kadar Belediye Sosyal Tesisleri'nde hizmete devam edeceği bildirildi.