Ülkemizin yaşanılabilir kentler sıralamasında ilk beş şehri arasında yer alan ilimizin, güvenlik ve asayiş alanında oluşabilecek problemlerinin önüne geçilmesi için bir dizi başarılı operasyona imza atıldığını kaydeden Vali Kızılcık, “Trabzon’umuz ülkemizin güvenlik ve asayiş alanında sorunsuz kentlerinden bir tanesidir. Ancak oluşabilecek problemlerinin önüne geçilmesi için güvenlik güçlerimiz tarafından aralıksız operasyonlar yapılmaktadır. Bu bağlamda yapılan operasyonlarda önemli başarılar elde edilerek, suçlulara göz açtırılmamıştır Amacımız vatandaşımızın devlete olan güvenini tesis etmek, kamu düzenini, halkın huzurunu sağlamak, güvenlik güçlerinin her zaman vatandaşlarımızın yanında olduğunu hissettirmektir.” dedi.

İlimizdeki Karayollarında, Umuma Açık Yerlerde, Dernek ve Lokalleri ile bunların eklentilerinde, işyerlerinde, şehir giriş-çıkış noktalarında şüpheli şahıslar ve araçlar üzerinde yapılan genel uygulamada; 17 Adet Ruhsatsız Tabanca ile 176 Fişek ve 2 Adet Kurusıkı Tabanca, 7 ayrı olayda toplam 251 Gram Esrar maddesi, 4 Ayrı olayda toplam 8 bin 350 Paket Kaçak Sigara, bin 300 Adet Taklit Marka Eşofman ele geçirilmiş olup, uygulama sonucunda 39 kişi hakkında adli işlem yapılmıştır.


İlimiz Çömlekçi Mahallesinde ise, otel ve restoranlara yapılan operasyonlarda fuhuşa teşvik ve aracılık etmekten 8 şüpheli yakalanarak haklarında adli işlem yapılmış ve bu şahıslar ile birlikte 20 Yabancı Uyruklu bayan hakkında fuhuş yapmak iddiası ile ilgili idari işlem yapılarak, sınır dışı edilmişlerdir.


Aralıksız devam eden operasyonlar kapsamında Karşıyaka Mahallesi üzerinde şüphelenilen 3 Gürcü vatandaşı yakalanmış, şahıslarda yapılan aramalarda çok miktarda traş bıçağı çıkmıştır. İncelenmek üzere Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin yapılan sorgulamalarında traş bıçaklarını iki ayrı marketten çaldıklarını belirtmişlerdir. Kaldıkları otelde yapılan incelemelerde ise toplam değeri 5 bin TL değerinde olan çalıntı mal ele geçirilmiştir. 3 şahıs hakkında işyerinden hırsızlık yapmak suçundan adli işlem yapılmış, şahıslar çıkarıldıkları Mahkemece tutuklanmıştır.

Vali Kızılcık, suçların önlenmesi için bu tür operasyonların devam edeceğini, Türkiye genelinde yaşanabilir kentler arasında 5. sırada yer alan ilimizin, ilk sıralara çıkması için çalışmaların devam edeceğini belirtti.