Restorasyon çalışmalarını yapan firma yetkilisinden bilgi alan Vali çalışmaların yavaş gittiğinden şikayetçi oldu ve çalışmaların hızlandırılmasını istedi. Önümüzdeki hafta ilimizde yapılacak olan Türk Dünyası Mimarlar Kongresine gelecek olan Misafirlere bu çalışmayı yerinde göstermek istediğini ifade eden Vali Kızılcık, Müteahhit’e inşaatın bu ziyarete uygun bir hale gelmesi için talimat verdi.

Doğu Karadeniz Bölgesi olarak alternatif turizm destinasyonlarının arttırılması kapsamında çok yönlü çalışmalar yaptıklarını ifade eden Vali Kızılcık, aynı zamanda ecdadımızın bizlere bıraktığı eserleri de yaşatmamızın bir görev olduğunu söyledi. Vali Kızılcık konuşmasına devamla “Bildiğiniz gibi Trabzon’umuz ve bölgemiz hem doğal alanların hem de tarihi eserlerimizin turizme açılması için çok yönlü çalışmalar çerçevesinde bu tür eserlerin restorasyona tabi tutuyoruz. Binanın restorasyonu tamamlandıktan sonra turizmin ve esnafımızın hizmetine sunulacaktır.” dedi.

Vali Kızılcık, Restorasyonu yapılan Acalacahan’ın yığma bir yapı tekniğinde olduğu için çalışmaların çok dikkatli bir şekilde devam ettiğini bu yüzden gecikmeler meydana geldiğini söyledi.