61SAAT HABER-Trabzon İli 2012 Ekim ayı IV. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Dr. Recep Kızılcık başkanlığında yapıldı.
Trabzon’da kamu yatırımlarını 2012 yılı Eylül ayı sonu itibariyle değerlendiren Vali Kızılcık, “21 yatırımcı kuruluş, 13 ana sektör ve değişik alt sektörlerde 5,7 Milyar TL toplam tutarı olan 840 adet proje üzerinde çalışmalarını sürdürmüştür. Bu projeler için 2012 yılında genel, özel idare ve döner sermaye bütçelerinden toplam 450 Milyon TL ödenek tahsis edilmiş olup, 2012 yılı Eylül sonu itibariyle 334 Milyon TL harcama yapılarak  % 52 nakdi, % 61 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır” dedi.


Vali Kızılcık konuşmasına devamla; “Bölgenin mevsim şartları iş sezonu ve buna bağlı olarak yapım işleri dikkate alındığında kamu yatırımlarının harcama durumuna göre sektör itibari ile dağılımına kısaca göz attığımızda ulaştırma sektörünün 57 milyon TL harcama ve toplam harcamanın % 45 i ile ilk sırada, eğitim sektörünün 52 milyon TL ile ikinci sırada, konut sektörünün ise 50 milyon TL ile üçüncü sırada yer aldığını görmekteyiz. Kuruluşlar bazında baktığımızda TOKİ’nin 84 milyon TL ile ilk, Karayollarının 50 milyon TL ile ikinci, DSİ’nin 31 milyon TL ile üçüncü sırada yer aldığını, projelerin tamamlanma sayısı oranına baktığımızda 380 adet projenin tamamlandığını da görmekteyiz. Bu projelerden 360’ının yıl içerisinde başlanıp bitirildiğini geri kalan 20’sinin ise önceden başlanıp bu yıl içerisinde tamamlanan projeler olduğunu görmekteyiz. Halen üzerinde çalışılan 343 adet projenin 233’üne bu yıl başlandığını, 110’unun ise 2012 yılından önce başlandığını görmekteyiz. Ayrıca 86 projenin ihale aşamasında olduğunu 31 projeye ise önümüzdeki dönemde başlanacağını ifade edebiliriz. Özellikle her alanda marka şehir olma yönünde emin adımlarla ilerleyen Trabzon’umuzda 15-18 Ekim tarihleri arasında Türk ve İslam Dünyası Mimarlar ve Mühendisler Kurultayı yapılacaktır. Bu çerçevede de Mimar Sinan ödülü burada verilecektir” dedi.

MÜDÜRÜ FIRÇA
Toplantıda ayrıca Vali Kızılcık, DSİ Bölge Müdürü Yaşaroğlu’nun yerine yardımcısının sunum yapmasına sinirlenerek, “Ayda bir kere toplantı yapıyoruz. Bu toplantıya da iştirak etmiyorlar. Burada Trabzon’un en önemli yatırımlarını konuşuyoruz. Çağrın DSİ Bölge Müdürünü nerdeyse buraya gelsin. Bundan sonra da tüm bölge müdürlerini toplantılarda görmek istiyorum” şeklinde sert çıktı.
Bunun üzerine Valilik yetkilileri Bölge Müdürü Yaşaroğlu’nu aradı. Yaşaroğlu’nun Rize’de bir toplantıda olduğu ve bu nedenle toplantıya katılamadığı öğrenildi. Toplantıda Vatan Memnuniyeti Anketi’nde birinci çıkan Tapu Kadastro Bölge Müdürü Adnan Cevher’den de Vali Kızılcık, övgüyle bahsetti.


KAYNAK: 61SAAT.COM