Vali Kızılcık, yaptığı denetimlerde İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Çevre Ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Salih Özkan hazır bulundu.

Okullarda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Kızılcık, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı öncesinde ilimizde bulunan okullarda fiziki açıdan bir sorunun kalmaması için çalıştıklarını ifade etti.

Yeni eğitim ve öğretim yılının tüm Trabzon'a ve ülkemize hayırlı olması dileyen Vali Kızılcık, "Ben bu vesile ile hem velilerimize, hem öğrencilerimize ve hemde öğretmenlerimize başarılar diliyorum. 2012 - 2013 eğitim öğretim yılının Trabzon'umuz gençliğimiz ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Yeni eğitim sistemimizin uygulanmasında da ciddi bir problemle karşı karşıya değiliz. Çocuklarımız bu sistemle istedikleri alanlara daha rahat yöneltilebilecek. Kendilerine güvenen, analitik düşünen, toplumla birlikte büyüyen bir Atatürk gençliğinin yetişmesi için çaba sarf edeceğiz" biçiminde konuştu.

2012 - 2013 eğitim öğretim yılına okulların yetiştirilmesi için hummalı bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Kızılcık, "2012-2013 eğitim öğretim yılına 17 Eylül tarihi itibariyle başlıyoruz. Çocuklarımızın fiziki anlamda hazır mekanlarda eğitimlerini görebilmeleri adına sınıf mevcutlarını azaltmak için hazırlıklarımız devam ediyor. Bugün dört tane inşaatı bitmekte olan okulumuzun denetimi ve kontrolünü yaptık. Bu okullarımız 17 Eylül tarihine yetiştirilmesi için çalışılıyor" dedi.

Devlet olarak geleceğin teminatı olan gençlerin daha iyi eğitim görebilmeleri için daha fazla kaynak ayırdıklarını ifade eden Vali Kızılcık, "Trabzon'umuzda bir spor lisesi inşaatına başlanmıştı. Spor lisemizi bu sene hizmete açıyoruz. Soğuksu'da bulunan 24 derslikli okulumuzda 17 Eylül'de açılarak hizmete sunulacak. Çukurçayır'daki 24 derslikli okulumuzda en kısa zamanda tamamlanacak. 17 Eylül tarihine kadar o inşaatımızın yetişmesi zor gibi görünüyor, zaten kendisine verilen süre de daha sonra bitirmesini öngörüyor. Bahçeçik'te Yunus Emre İlköğretim Okulunu da inceledik. Selçuklu mimarisi ile yapılan okulumuz eğitim ve öğretime hazır. Bizler geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın daha rahat ortamda eğitim görmeleri için daha fazla kaynak ayırıp onların eğitim ve öğretimine sunmak durumundayız" şeklinde konuştu.

İlçelerde bulunan okullarda da hummalı çalışmaların devam ettiğini kaydeden Vali Kızılcık, "İlçelerimizde inşaatı devam eden sezona kadar bitirilmesini öngördüğümüz okullar ve önceki yıllarda bitirilip tadilat ihtiyacı olan okullarımız vardı. Onları da ilçelerdeki Köyleri Hizmet Götürme Birliklerine tadilat amaçlı ödeneklerini göndererek daha kısa sürede tadilatlarını yapmayı hedefledik. İlçelerimizde de hummalı bir çalışma devam ediyor. İnşallah çocuklarımız 17 Eylül tarihinde kendileri için hazırlanmış tertemiz sınıflarda ve onları özleyen öğretmenlerimizin güler yüzleri ile karşılaşacaklar" ifadelerine yer verdi.

İnceleme yaptığı okullarda gördüğü eksikler konusunda müteahhit firma yetkililerini de uyaran Vali Kızılcık, çalışmaların en kısa sürede bitirilmesi gerektiğini ifade etti.