Şalpazarı Acısu Tesisleri'nde şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları ile bir öğle yemeğinde buluşan Vali Kızılcık, programın ardından beraberindeki İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Şalpazarı Kaymakamı Zihni Yıldızhan, İlçe Belediye Başkanı Fehmi Cengiz ile birlikte Şalpazarı çarşısında esnaf ziyareti yaptı.

Şalpazarı çarşısında bulunan dükkan ve mağazaları tek tek gezen Kızılcık, vatandaşla sohbet etti. Esnaflarla dertleşen ve onların sıkıntılarını dinleyen Vali Kızılcık, "Şalpazarı ilçemiz kendine münhasır özellikleriyle daima ön plana çıkmıştır. Geçmişten gelen değerlerimizi gelecek nesillere aktarmada son derece başarılı olmuşlardır. Gelenek ve göreneklerine bağlı ilçe halkımızı bu özelliklerinden dolayı kutluyorum. Küreselleşmenin her şeyi aynılaştırdığı günümüzde kendi değerlerini koruyabilmek çok büyük bir başarıdır. Şalpazarı bunu başarmıştır" dedi.
Ziyaretten memnun kalan Şalpazarı halkı da Vali Recep Kızılcık’a teşekkür ederek, ziyaretin ileriki günlerde yine gerçekleştirilmesini beklediklerini ifade ettiler. Belediye Başkanı Cengiz de ilçesindeki projeler hakkında Vali Kızılcık’a bilgi verdi.