Vali Kızılcık'ın Araklı Erenler Beldesi'nde bulunan şehit ailesine yaptığı ev ziyaretinde Araklı Kaymakamı Adnan Tezcan, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ve İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş'da hazır bulundu. Şehit polis memuruna Allah'tan rahmet ailesine de başsağlığında bulunan Vali Kızılcık, " Milletimizin huzuru ve için nerede olursa olsun görev icra eden personellerimiz görev esnasında hak vaki olmuşsa onların şehit olduğuna inanıyoruz.  Polis kardeşimizin de görevi sırasında bizlerin  güvenliğini sağlamak amacıyla hayatını kaybettiği için şehit olduğuna inanıyoruz. Bu anlamda kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Şehidimiz tüm aile efradına şefaatte bulunarak, hepinizin cennete girmenize vesile olacaktır.  Sizler ailenizden şehitlik mertebesine eren bir evlada sahipsiniz. Bu anlamda toplumun en gözde ailelerinden birisiniz" dedi.

Trafik konusunun da önemli bir sorun olduğunun altını çizen Vali Kızılcık, tüm vatandaşları trafik konusunda dikkatli olmaya davet ederek, "Biz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temsilcisi olarak sizlerin emrindeyiz.  Aile içerisinde her hangi birinizin bir ihtiyacı olduğunda her zaman yanınızda ve sizlerin emrinde olduğumuzu ifade etmek isterim. Hepimizin başı sağ olsun. Trafik teröründe terör çerçevesinde değerlendirilmesini istiyorum. İnsanlarımızı polis kardeşimiz de olduğu gibi yok yere kaybediyoruz. Tüm vatandaşlarımızın trafiğe çıktıklarında biraz daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Yeni aileler yeni ocaklar sönmesin" şeklinde konuştu.

Daha sonra Ali Alemdar'ın ruhu için bir hoca tarafından Kuran-ı Kerim okundu.  Vali Kızılcık, aileye kapılarının her zaman açık olduğunu da ifade etti.