Karnelerini alacak öğrenciler için düzenlenen etkinliğe Vali Kızılcık’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk, Dernek Başkanı İsmail Karaismail, öğrenciler ve eğiticileri katıldı.

Çocukevleri Projesi’nin başarısının yadsınamaz bir gerçek olduğunu ve ev sayısının arttırılması için gerekli başvuruları yapacaklarını kaydeden Vali Kızılcık, “Sizlerin bugünkü başarılarınız bizim geleceğe daha ümitvari bakmamızı sağlıyor. Bizler gencine, yaşlısına, kısacası insanına değer veren toplumların yaşadığını ve ilerlediğini çok iyi biliyoruz. Aileler olarak sizlerin yavrularımıza sahip çıkmanız bizleri ziyadesi ile memnun etmektedir. Çünkü eğitim sadece bir kuruma bırakılmayacak kadar önemli bir müessesedir. Yavrularımızın 3 yıl önce yuvadan alınıp Bakanlığımızın projesi kapsamında apartman dairelerine yerleştirilmesi fevkalade başarılı sonuçlar ortaya koymuştur. Bu sistem sayesinde yavrularımız aile sıcaklığı ve komşuluk ilişkilerini görerek büyüyorlar. Bundan sonra da uygulamalarda olan ev sayısını arttırılması için gerekli teklif ve önerileri bakanlığa sunacağız” dedi.

Dairelerde yaşayan çocukların sadece okul eğitimi almadıklarını, kişisel gelişimlerinin de sağlandığını belirten Vali Kızılcık, “Bu yavrularımızın yaşadığı evlerde annelik, ablalık görevi yürüten personellerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Çünkü annelik ablalık hoş görüyü gerektirir. Yavrularımızın burada sadece okul eğitimlerini almadıklarını, aynı zamanda kendi yeteneklerini de geliştirdiklerini memnuniyetle gördüm. Bende öğrencilik hayatımda yemek yapmasını bilirdim. Kızlarımıza pilav yapıp yapamadıklarını sordum. Yaptıklarını öğrenince sevindim. Çünkü hanımefendiler pilavın tutturulmasının çok zor olduğunu söylerler. Yavrularımıza söz verdim, bir gün pilavlarını yemeye gideceğim. Çocuklarımızın aile şefkatini ve sıcaklığını hissederek büyümeleri bizim en büyük idealimiz” şeklinde konuştu.

Karnelerine alacak çocuklara tatil döneminde kitap okumalarını tavsiye eden Vali Kızılcık, “Kendilerine güvenen yavrularımızın yetişmelerine katkı sağlayan ve onlarla 24 saat beraber olan hanımefendi, beyefendilere ve sivil toplum kuruluşlarının değerli mensuplarına şükranlarımız arz ediyorum. Bu şekilde sorumluluk duygusuyla iş yapmaya devam ettiğiniz sürece yarınlarımızın daha aydınlık olacağını ifade etmek isterim. Ayrıca yemeği düzenleyen dernek yöneticilerine teşekkür ediyorum. Yorucu bir sezon sonrası tatil ve dinlenme fırsatı olacak yavrularımıza kitap okumalarını tavsiye ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yemekte bulunan öğrencilerle tek tek sohbet eden Vali Kızılcık, yemeğin sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.