Gençlerle bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Öz, gençlere mesleğe giriş ve meslekte yükseliş konularında ufuklarını açacak önemli bilgiler verdi. Öz, “Dünyada neler olup bittiğini bilmek çok önemlidir. Mesleklerin kendine özgü zorlukları ve güzellikleri olduğu gibi çalıştığınız bölgenin de coğrafi ve ekonomik zorlukları vardır. Ancak zorluk ve sıkıntılara takılmadan insanlara hizmet edebilmek, onları mutlu edebilmek  için mücadele içersinde olmalısınız

Başarılı olmanız için işinizi sevmeniz ona hakim olmanız lazım. Hangi işi yapıyorsanız in iyisini yapın. Mühendisseniz en iyi mühendis olun, memursanız en iyi memur, amirseniz en iyi amir, çöpçüyseniz en iyi çöpçü, öğretmenseniz en iyi öğretmen olun. İşinizi iyi yaparsanız fark edilir, meslekte de yükselme imkanı bulursunuz” dedi.

Vali konferansında kariyer yapma konusuna da değinerek, “Türkiye’de bazı olumsuz örnekler yaşansa da belli mesleklerde kariyer yapma konusunda son dönemde olumlu gelişmeler var. Hiçbir yönetici, beceriksiz kişiyi uzun vadeli yanında taşımaz. İşinde başarılı ve verimli kişilerle yoluna devam eder. Bu kişiler de mesleğinde sürekli yükselirler. İşinizi iyi yaparsanız, bulunduğunuz pozisyonun hakkını verirseniz mutlaka istediğiniz hedefe ulaşacaksınız. Size verilen fırsatları iyi değerlendirirseniz, geçmişteki birikiminizin karşılığını tarih size mutlaka verecektir ” dedi.

Soru cevap şeklinde devam eden konferansın sonunda Vali Öz’e İşletme ve Ekonomi Kulübü Yönetimi tarafından plaket takdim edildi.