Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetini makamında kabul etti.

Mütevelli heyet başkanı Bekir Aktürk ve beraberindekilerle görüşen Vali Öz, “Sosyal Yardımlaşma Vakıfları toplum yapımızda ihtiyaçlarımıza çok uygun bir yapı. Kurulduğu günden bu yana çok önemli görevler icra etmektedir. Devlet kimsesizlerin kimsesidir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin en temel özelliklerinden birisi de sosyal devlet olması, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılaması ve çaresiz insanlara yetişmesidir. Piyasa ihtiyaçlarıyla sosyal yardım dengesini iyi kurmak gerekiyor. Dolayısıyla yaşlı, engelli, kimsesiz, dul, yetim, özürlü gibi kişilere öncelik tanınıyor. Bunun yanında işgücü olan genç nüfusu da piyasaya, çalışmaya yönlendiriyoruz. Bu dengenin kurulmasında hassasiyet gösteriyoruz.

Mütevelli heyet üyelerinin farklı kesimlerden gelmesinin güzelliği de budur. Herkes çevresini, ihtiyaç sahiplerini daha iyi bilen kişilerden oluşması çok önemli. E devlet sistemi ile kayıtlarımızın da düzenli tutulması bizlere belli kolaylıklar sağlıyor.

Ayrıca Vakıflar Türkiye’de ciddi bir boşluğu doldurmakla birlikte sosyal hayatta belli dengelerin ve toplumsal yapının korunmasında da önemli bir görev icra ediyor. Hep birlikte vakıf çalışmaları düzenli bir şekilde yürüteceğiz” dedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Aktürk, çalışmalar hakkında Vali Öz’e bilgi verdi.