Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Orhan Kaynar Futbol Turnuvası’nın yedincisi Vali Öz’ün başlama vuruşuyla start aldı.

            ASKF Futbol sahasında gerçekleştirilen turnuvanın açılış törenine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı, ASKF Başkanı Cahit Erdem, TGC Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Özdemir ile cemiyet yöneticileri ve takım temsilcileri katıldı.

            Açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Öz, “Trabzon kadim kültürü olan bir şehirdir. İlimizin en önemli özelliklerinden birisi de güçlü bir spor altyapısının olmasıdır. Spor kültürünü yaşatmak için bu tür organizasyonların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Trabzon’un bir diğer önemli yanı da basınının güçlü olması. Gazeteciler Cemiyeti de bu güzellikleri bir arada göstererek örnek organizasyonlara imza atmaktadır. Trabzon’un kadirşinaslığını bütün organizasyonlarda görüyoruz. Güçlü bir spor adamının, spor yazarının anısına bu organizasyonun yapılması Trabzon’un zenginliğidir. Spor dostluk, barış ve kardeşliktir. Katılımcı tüm guruplara başarılar diliyorum” dedi.

            TGC Başkanı Turgut Özdemir kura çekiminde yaptığı açıklamada, “Rahmetli Orhan Kaynar, hem Trabzon basınına hem de futboluna büyük katkıları olmuştur.  Meslektaşlarımız hem spor etkinliklerine katılacaklar hem de aileleriyle birlikte şölen yapacaklar. Herkese başarılar diliyorum” dedi.

            Adına turnuva düzenlenen Hürriyet Gazetesi'nin Karadeniz Bölge Temsilcisi olan Orhan Kaynar, 18 Haziran 2001'de geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetmişti.