23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Trabzon Valisi A.Celil Öz kutlama mesajı yayınladı;

"Cumhuriyetimizin en önemli kurumlarından olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 94. Yıl dönümü ile Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.

Geleceğimiz ve egemenliğimizin teminatı olan çocuklarımız insanlığın umudu, geleceğin en kıymetli hazinesidir. Umudumuz ve en önemli zenginlimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır.  

Ülkemizin ve milletimizin en büyük zenginliği ve umut kaynağı olan çocuklarımıza armağan edilen ilk ve tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bizim için önemli bir gündür. Çocuklarımız yarınlarımıza ve memleketimize sahip çıkacak, memleketimizi yönetecek ve  kalkındıracaktır. Memleketin kalkınması, çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkması ve dünyanın barış içerisinde yaşaması için dünya çocukları adına yapmamız gereken çok işimiz var.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkumuzu, sevincimizi dünya çocukları ile paylaştığımız, kardeşliğin tohumlarının atıldığı özel bir bayramdır. Bu güzel günden beklentimiz bugünümüzde ve yarınımızda hoşgörünün hâkim olması; barışın, mutluluğun ve kardeşliğin hüküm sürdüğü bir dünya düzenin olmasıdır.

 Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

Coşkumuzun ve yaşama sevincimizin sürekli olması dileği ile tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutluyorum."